Three orange dots increasing in size from left to right
През зимен сезон 2023/24 ескейп стаите няма да работят. Съжаляваме за пропуснатите емоции.

Ергенско парти в ескейп стая - възможно ли е?

Ергенско парти в ескейп стая - възможно ли е?

Ескейп стая, или стая на загадките, е физическа игра. При нея в реално време  отбор от хора бива заключен в стая и има определен период, за да разреши последователност от „загадки”, с които да открие начин за излизане от „капана”.  Обикновено участниците са от двама до пет, а времето, с което разполагат е 1 час. „Загадките” могат да са математически, логически, лингвистични, също така да са свързани с наблюдателност, съобразителност, комбинативност, ориентация, чувство за време и отборен дух.

В тази игра не е необходимо да се използват специални познания или физическа сила

 

Този вид игри са вдъхновени от електронните от вида „escape the room“. При тях играчът бива заключен в стая и е нужно да изследва средата около себе си, за да намери начин да избяга.

 

Вдъхновение за игритеса:

  • различни криминални и приключенски филми
  • книги
  • настолни игри

Стаите на загадките се характеризират с разнородни сюжети и могат да пресъздават различни исторически епохи и обстановки. Някои са по изследователски насочени, други са като машина на времето, връщат те векове назад в миналото, или пък те пренасят в бъдещето.

 

Такива стаи за игри има в множество български градове, като някъде са разположени и в молове. Запленени от загадките са не само децата, но и големите. Напоследък дори е модерно в тях да се организират запомнящи се рождени дни, тиймбилдингии различни партита. Някои хора дори избират да направят нестандартно предложение за брак в ескейп стая.

За забавления в тях дори се продават ваучери в сайтовете за оферти и все повече компании избират да прекарат време заедно по този начин, вместо ежедневното излизане на кафе, питие, кино, или разходка. Със сигурност 1 час, прекаран в такава стая, развиващ мисленето и екипната работа, ще е доста по-полезен и интересен от обичайните разговори и ровене в социалните мрежи.

Всеизвестно е, че задължително преди сватба се организират моминскои ергенско парти на бъдещите съпрузи. Със задачите около тях обикновено се „нагърбват” приятелите и на двамата. Ергенските запои в реалния живот обаче изобщо не се получават като тези по филмите. На никоя бъдеща съпруга няма да й бъде приятно мъжът й да се забавлява с разголени танцуващи момичета. Затова фокусът може да бъде сменен и партито на момчетата  да протече по съвсем различен начин.

Ако мъжът е любител на настолни игри, приятно би го изненадало ергенското му парти да е именно в ескейп стая

Като, разбира се, трябва да се помисли за запомнящи се тематични игри. Тук може да помогне и екипът от професионалисти, занимаващ се с различните партита.

Повечето такива стаи са оборудвани за по-големи групи от хора и могат да поберат около 15 човека. Има и такива, в които се предлагат различни видеоигри и напитки. Така че, ако младоженецът е луд фен на видео забавленията, можете да го зарадвате точно с това. Какво би било по-хубаво от няколко приятели, играещи на плейстейшън и пийващи бира, например?

Ергенско парти в ескейп стая

Бъдещият жених ще се потопи в друга реалност, далеч от мисълта за предстоящия сватбен ден. Ако до сега не е попадал в такава загадъчна стая, със сигурност ще го изненадате. Това ще му донесе и много положителни емоции, смях, забавления и със сигурност ще остави неизбледняващ спомен за цял живот. Там ще можете да поиграете на видеоигри както едно време и да си припомните детството.

Ако пък младоженецът и приятелите му искат да пийнат подобаващо, има множество подходящи игри с алкохол. В ескейп стаяможе да се играе Алкохолна рулетка, след която никой няма да си тръгне трезвен.

Ергенско парти в ескейп стая

Играта еинтерпретация на хазартната на рулетка. Тази обаче включва 16 шота с алкохол, обозначени с числа, две топчета и рулетка. Правилата са лесни – половината чашки се пълнят с текила, а останалите с газирана вода. Първият играч се избира на произволен принцип.

Рулетката се завърта и играчът хвърля топчето. Когато то спре на определено число, играчът намира чашката със същото число и изпива това, което е в нея. Праната чашка се пълни отново и е ред на следващият играч. Тази игра ще разчупи атмосферата и ще вдигне настроението на вечерта

Подобна на тази игра е и вариантът на „Не се сърди човече”, също с шотове. При нея алкохолът трябва да е с 4 различни цвята и вместо с пионки, се играе с чашките. Когато играч попадне на вече заета позиция от шот на противник, противниковият шот се счита за „бит” и той трябва да бъде изпит от притежателя си. Всеки шот, който влезе в къщичката на финална позиция, също трябва да бъде изпит. Играчът, който първи прибере и четирите си чашки в къщичката, печели играта, а останалите играчи изпиват шотовете, които не са стигнали до финала.

Затворени в парти стая, момчетата могат да поиграят и на алкохолен морски шах

Той също се играе с чашки за шотове, обозначени с „Х” и „О”. Алкохолът в тях може да е според предпочитанията, но обикновено се сипваттекила, водка, или ром. Правилата са като на традиционната игра, но тук губещият трябва да изпие съдържанието на чашките на опонента си.

Любителите на алкохола и хазартните игри, могат да се позабавляват и с „Алкохолна лотария”, отново с шотове. Тя имитира правилата на игра на тото – топките се разбъркват в сфера и в улея пада произволна. Цветът на топката определя печелившият играч, а голямата награда е алкохолно шотче.

Момчетата могат още да поиграят покер, дартс, карти, или да изберат между стотиците алкохолни настолни игри. Освен за тях, организаторите могат да помислят и за парти аксесоари, свързани с последния ергенски запой.Шапки, тениски, чаши, тематични подаръци дълго ще напомнят на бъдещия младоженец за специалното парти с верни приятели. В интернет пространството се предлагат дори щури форми за лед.

Така че, ако искате да избягате от стандартните ергенски партита със стриптизьорки, барове и създаване на бъдещи проблеми на младоженеца, може да изберете именно еспейп стаята и да се позабавлявате по мъжки, както само вие си знаете. Вашето парти със сигурност ще епо-различно и оригинално. Все пак до сега вероятно стотици пъти сте обикаляли баровете заедно, а и занапред отново може да ви се отдаде такава възможност. 

Клиентите за нас

Ескейп стаите в Лъки Банско ни оставиха незабравим спомен от зимата! Нямаме търпение да си организираме следващата зимна ваканция отново тук с децата!

Рендеви

Беше чудесно приключение! Ние пътуваме много, но досега не сме имали богат опит в бягствата! Благодарение на стаите за бягство в Лъки Банско, всъщност обмисляме да го започнем като хоби!

Тео и Соня

Излязохме за 35 минути! Изключителен адреналин! Специални благодарности на организаторите, декорите и обстановката бяха страхотни!

Декови

Всъщност в стаите има голяма доза анализиране и хитрост. Всяко от приключенията се усеща уникално и имах чувството, че ги играя различно. Не мога да преценя коя стая ми е любимата, но много ми допаднаха определени части и от двете. За съжаление, не мога да ги опиша, без да разкрия част от изненадите (съжалявам!). :)

Ф. Рос

Социални мрежи

Упътване до тук

Банско, Кир Благо Тодев 10
Апартхотел Лъки Банско

N 41° 50.534'
E 023° 29.092 862

Упътване за шофьори

Този уебсайт използва бисквитки за да осигури на потребителите най-доброто обслужване!

Приемам