Three orange dots increasing in size from left to right
През зимен сезон 2023/24 ескейп стаите няма да работят. Съжаляваме за пропуснатите емоции.

Моминско парти в ескейп стая - възможно ли е?

Моминско парти в ескейп стая - възможно ли е?

 Предстои ви да организирате моминско парти. Вариантите са много, но не е лесно да измислите нещо, което е извън стандартните идеи. Нали целта не е просто да се позабавлявате, а да се случи нещо уникално и запомнящо се за цял живот.

 

За да избягате от холивудското клише, първо отхвърляте мускулестия стриптийзьор с полицейска униформа, не ви харесва и идеята за шумен клуб с много хора и риска напористи пийнали купонджии да се намесят във вашето парти. Освен това целта е никоя от дружките на бъдещата булка да не стои встрани като наблюдател, а всички да участват максимално активно в събитието.

 

И докато умувате, някой подхвърля гениална идея - да пренесете моминското парти в ескейп стая. Първо, защото отговаря на всичките ви изисквания, и второ, защото е модният хит сред интелигентните занимания за свободното време.

 

Ескейп стая или escape room е сравнително нов проект за забавление. Той е предназначен обикновено за малки групи от 2-6 души. Вие и вашите приятели сте затворени в една стая и имате 60 минути да работите заедно, решавайки различни загадки и пъзели, за да разберете как да излезете от заключеното пространство.

 

Вашите логически способности, внимание и игра в екип- всичко това ще ви помогне да постигнете целта си. А тя е проста: напуснете стаята навреме! Ако не успеете да направите това, пак ще ви пуснат, но удовлетворението няма да е същото.

 

По време на играта се търсят различни улики и подсказки, преодоляват се необясними явления, случват се изненади и неочаквани обрати. За по-реалистичните усещания помагат забележителните декори и интересни предмети, които са част от стаята.Ескейп стаите са подходящи както за деца, така и за големи, но темите трябва да са съобразени с възрастта на участниците.

 

Какви тематични игри биха били подходящи за едно моминско парти?

 

В днешно време стаите за бягство имат много различни вариации и теми, но някои от най-популярните са:

 

  • Да се ​​измъкнем от определено, неприятно място като затвор, подземия, изоставена сграда и други подобни;
  • Абстрактна стая без нито една идея, с изключение на това как да се измъкнем от нея;
  • Разкриване на престъпление или тайни на помещението;
  • Среща с паранормалното;
  • Намиране на предмет с мощно въздействие или реликва.

Изборът на темата освен от възрастта зависи от интересите на участниците в приключението и от повода на събитието. При организиране на моминско парти в ескейп стая може да използвате два подхода. Темата да бъде подложена на предварителен коментар с всички поканени или обратното – да бъде пазена в тайна от повечето и така да се превърне наистина в предсватбена изненада.

 

Кой не е мечтал за пътуване във времето?

 

Такава възможност вече дават някои ескейп стаи. Можете магически да се пренесете в древен Египетили в Римската империя например. Интериорът на стаята и загадките, разбира се, ще бъдат свързани със съответния исторически период. Наистина вълнуваща надпревара с времето е да успеете да преодолеете предизвикателствата пред ума ви за по-малко от час.

 

Много адреналин носят ескейп стаите с криминални загадки или необходимостта да избягате от мрачно и неприятно място, особено, ако във въздуха витае някаква заплаха. Дори и да не е реална, тя определено кара играчите да мислят и действат по-бързо.

 

Въпреки че стаите наистина са заключени, хората в тях могат да бъдат напълно спокойни, защото служители следят играта и могат да отключат вратата във всеки момент.

 

 

Може самите вие да допълните сюжета със сценарий, подходящ за моминско парти. Например шаферките и кумата решават да влязат в ескейп стаята без булката, за която се предполага, че е избягала или се намира в опасност и те трябва много бързо да излязат от помещението и да я намерят. Какво по-мотивиращо от това! Да спасиш не само булката, но и цялата сватба.

 

Подходящите теми за моминско парти са много и изборът им зависи най-вече от интересите на дамите. А също и от способностите им да решават ребуси и логически задачи, от тяхното въображение и хъс за победа. А удовлетворението за находчивите играчи след излизането от стаята е гарантирано и всички елементи на играта ще бъдат обект на коментари дълго време.

 

Как да организираме моминско парти в ескейп стая?

 

Вече сте избрали темата и съответно ескейп стаята, която отговаря на вашите предпочитания. Добре е да направите резервация достатъчно рано, защото моминското парти не може да се отлага (за след сватбата например), ако избраният от вас ден е зает.

Много важно е да сте уточнили броя на участниците в партито, тъй като ималимит на хората, които могат да влязат в играта. Правилото, че обикновено се допускат до участие от двама до шестима играчи, не бива да ви притеснява.

 

Ако приятелките на булката са повече, може да бъдат разделени на два или повече отбора. Например, ако са 15, биха могли да играят три тима по 5 играчи. Това би направило приключението още по-напрегнато, защото може да се включи състезателен елемент – кой отбор ще излезе от стаята най-бързо. 

А за по-голяма мотивация може да се предвиди и някаква награда - най-бавните да почерпят по-находчивите си конкурентки или пък победителките да застанат на първа линия при хвърлянето на булчинския букет на сватбеното тържество.

Въпреки че моминското парти е строго дамски купон, в този случай ескейп стаята дава възможност момичетата да отправят предизвикателство към мъжката половина от бъдещите сватбари: в същия или в друг ден представителите на силния пол да се изправят пред същите предизвикателства.

Изходът от спортсменската надпревараще даде отговор на вечния въпрос за логическите способности на двата пола. Дали „женската логика” ще бъде реабилитирана ще зависи от уменията на дамите да решават пъзели и загадки, от способностите им за бърза адаптация към различни ситуации и от желанието им да победят в това екстремно преживяване.

Много важно за добрата организация на моминското парти в ескейп стая е и точното определяне на времето, което е необходимо за цялата игра. Самото присъствие в стаята по принцип е предвидено да трае най-много 60 минути. Добре е да се направи регистрацията поне 15 минути по рано от часа за влизането в помещението.

В правилата на организаторите влизазабрана за фотографиране в самата стая, за да се запази тайната на играта, което е изключително важно за съхраняването на интригата. Това обаче не пречи участниците да се снимат преди или след приключението, за да има и документално доказателство за екстремното преживяване по време на едно наистина уникално моминско парти.

Клиентите за нас

Ескейп стаите в Лъки Банско ни оставиха незабравим спомен от зимата! Нямаме търпение да си организираме следващата зимна ваканция отново тук с децата!

Рендеви

Беше чудесно приключение! Ние пътуваме много, но досега не сме имали богат опит в бягствата! Благодарение на стаите за бягство в Лъки Банско, всъщност обмисляме да го започнем като хоби!

Тео и Соня

Излязохме за 35 минути! Изключителен адреналин! Специални благодарности на организаторите, декорите и обстановката бяха страхотни!

Декови

Всъщност в стаите има голяма доза анализиране и хитрост. Всяко от приключенията се усеща уникално и имах чувството, че ги играя различно. Не мога да преценя коя стая ми е любимата, но много ми допаднаха определени части и от двете. За съжаление, не мога да ги опиша, без да разкрия част от изненадите (съжалявам!). :)

Ф. Рос

Социални мрежи

Упътване до тук

Банско, Кир Благо Тодев 10
Апартхотел Лъки Банско

N 41° 50.534'
E 023° 29.092 862

Упътване за шофьори

Този уебсайт използва бисквитки за да осигури на потребителите най-доброто обслужване!

Приемам