Three orange dots increasing in size from left to right
През зимен сезон 2023/24 ескейп стаите няма да работят. Съжаляваме за пропуснатите емоции.

Какво представляват Ескейп стаите в Лъки Банско СПА & Релакс и защо са сред най-търсените забавления в курорта

 

Отборът на The Hacker Team покорява стая | Escapebansko.bgВ Лъки Банско СПА & Релакс - луксозен хотел в курорта Банско, има две атракции, които се наложиха като водещи забавления в града. Това са ескейп стаите, от които може да се избира между "Хакер" е "Египет", а много от отборите играят и в двете. Посетителите са от различни възрасти, дори поколения, с различни професии. Играят и семейства, и компании от приятели, решили едновременно да вдигнат адреналина, и да разпуснат от ежедневието по интересен начин. Също така много фирми използват двете стаи за сплотяването на екипите по известния метод тиймбилдинг.

Посещаемостта в "Египет", както и в "Хакер", е изключително голяма, защото те привличат не само гости на хотела и курорта - много хора идват специално, за да се впуснат в приключенията, които се вихрят в двете стаи. Както е известно, стаите със загадки у нас вече имат многобройни фенове и дори се създадоха групи, които правят класации - те обикалят по градовете, за да играят в стаите и да ги оценяват по сложност, забавност и т.н. Така напливът през уикенда за ескейп стаите, които предлага Лъки Банско СПА & Релакс, е голям и предварителното записване трябва да стане поне седмица по-рано. За да разтоварят графика през почивните дни, организаторите на игрите в двете стаи предлагат отстъпка от цената през някои от делничните дни - 20 процента за понеделник, вторник и сряда.

Особеното на ескейп стаите, което привлича толкова много хората е, че отборите в тях се впускат физически в реални приключения. Играчите са в реален контакт помежду си в реалистична обстановка и трябва да реагират на реално случващи се около тях неща. Те заедно преодоляват различни препятствия, като решават загадки по реално зададени следи. При това те не само участват заедно, а и са зависими един от друг, важни са реакциите на всеки играч. За пресъздаването на обстановката, загадките, мистериите, организаторите използват и високи технологии, но за самите отбори това е пълно откъсване от дигиталния свят, който е изпълнил всекидневието ни за сметка на реалното общуване.

Какви приключения предлагат "Египет" и "Хакер"

 

Отбор We Did It покорява стая със загадки | Escapebansko.bgКакто по принцип за всички ескейп стаи, за стаите със загадки "Египет" и "Хакер", които предлага Лъки Банско СПА & Релакс, подробности за сюжета не се дават предварително. Това е разбираемо - перипетиите са търговска тайна, защото ако се оповестят, ще се изгуби елементът на изненадите.

Все пак за "Египет" може да се каже най-общо, че е първата у нас, която е подходяща не само за възрастни, но и за по-малки деца - между 6 и 12-годишни. Това определено я прави привлекателна за забавление и за млади семейства с малчугани, които още не са тръгнали или отскоро са тръгнали на училище. Отборите, както и за "Хакер", могат да са от двама до 6 човека. Приключенията в "Египет" ги пренасят в древния свят на пирамидите, като обстановката е пресъздадена изключително реалистично. Тези приключения са изпълнени с мистерии и загадки, които напомнят различни филми - не само екшъни, а и документални от историята на Египет, но в стаята са напълни уникални. Тук трябва да се каже, че за играта не са нужни исторически познания за Египет, пирамидите или фараоните, или някакви силови възможности и умения. Всичко е въпрос на наблюдателност, логика, бърза и комбинативна мисъл за "разчитането" на следите, и решаването на загадките. Много важна е и нагласата за екипност, защото всеки детайл е от значение и който да е играч от екипа с откриването на този детайл може да изиграе възлова роля за "подреждането на пъзела"и успеха на отбора. Това прави стаята подходяща и за тиймбилдинг - в неформална обстановка фирменият екип да се сближи в решаването на интересни задачи. По някога в такава ситуация някои от играчите проявяват качества, които във формалната обстановка на работа не си проличават.

Най-общо казано, тимът е заключен в стаята, изправя се срещу редица изненади и задачи за разрешаване, и има един час да намери изхода, и да излезе. Много е увлекателно, без да е страшно - както беше споменато, стаята е подходяща и за по-малки деца. Още повече, че организаторите следят с камери ставащото в стаята и ако случайно някой от екипа или целият екип реши да прекъсне играта, стаята ще бъде отключена веднага. Това обаче дори в цялата световна практика се случва много рядко, защото до самия край на играта отборите играят с увлечение и с хъс за победа.

Принципите за екшън и забавление са приложени и в стаята "Хакер", разликата е, че тя въвежда в друг свят с други приключения. Заключените играчи трябва да се "превъплътят" в хакери и да надхитрят Големия Хакер. Затова трябва за 1 час да разгадаят методите му, да разберат какъв му е планът и да го спрат. Излишно е да се обяснява, че тук не са нужни компютърни умения, а отново логика, комбинативност, налюдателност, екипност. Стаята е подходяща за възрастни, както и за деца над 8 години.

Как да си осигурим забавления в ескейп стаите, които предлага Лъки Банско СПА & Релакс

 

Отбор Fouts покорява ескейп стая | Escapebansko.bg"Египет" и "Хакер" могат да се намерят много лесно в Лъки Банско СПА & Релакс - просто след влизането в хотела, с асансьора се отива на долния етаж и там е "Царството на мистериите". Самият хотел също е на много удобно и лесно място - само на 450 метра от центъра на курортния град.

Резервациите стават по всяко време онлайн на сайта на стаите. Трябва да се избере "Египет" или "Хакер". На календарите на всяка има посочени дати и часове за текущата и за следващата седмица. Избира се дата и час, попълват се данни за име, телефон, брой играчи, език за общуване и се заявката се потвърждава. Работното време на ескейп стаите е от 15 до 22 часа, но има и варианти за по-ранен час, ако се договори с предварителна заявка. Отборите трябва да са пред стаите 15 минути по-рано от резервирания час, за да зададат евентуалните си въпроси и да получат разяснения, както и да се ползват санитарните помещения. След това влизат в стаята, тя се заключва и играта започва. Снимки в стаите не могат да се правят, разрешени са в чакалнята за спомен от приключението.

 

Време е да оставите реалния свят отвън - две Ескейп стаи ви очакват в апартхотел Лъки Банско.

  • Нашата идея: Да ви заключим в стая за един час.
  • Вашата цел: Да се измъкнете, разчитайки на личните си качества и умения. 

Предлагаме ви две тематични стаи, а изборът оставяме на вас!

  • Стая “Хакер” - елате и се опитайте да надхитрите системата, като един истински хакер, и избягайте за 60 минути. Стаята е подходяща за деца над 8 години и за възрастни. 
  • Стая “Египет” - потопете се в атмосферата на Древен Египет. Очакват ви фараони, антични символи и много загадки. Тази стая е подходяща, както за възрастни, така и за по-малки деца, от 6 до 12 г., и е първата от този вид в България.
  • Съберете отбор от 2 до 6 човека и елате да се позабавлявате! Времето, което трябва да отделите, е точно 60 минути. 
  • При успешно край, т.е излизане от стаята, малките деца получават награда. 
  • Всички получават снимки, за да помните приключението цял живот. Ще ги получите в електронен формат, на имейл. 
  • Работно време: 15:00 - 22:00 часа. 
  • При предварителна заявка можем да приемем отбори и в по-ранен час. 

 

Как да ни намерите: Влизате в хотел Лъки Банско, слизате с асансьора на долния етаж и там ви очакват двете мистериозни Ескейп стаи

Как да резервирате час: Изберете една от двете ни стаи. Изберете удобен за вас час от календара. Попълнете Вашите данни и желан брой участници. Потвърдете поръчката чрез бутона потвърждавам. 

Клиентите за нас

Ескейп стаите в Лъки Банско ни оставиха незабравим спомен от зимата! Нямаме търпение да си организираме следващата зимна ваканция отново тук с децата!

Рендеви

Беше чудесно приключение! Ние пътуваме много, но досега не сме имали богат опит в бягствата! Благодарение на стаите за бягство в Лъки Банско, всъщност обмисляме да го започнем като хоби!

Тео и Соня

Излязохме за 35 минути! Изключителен адреналин! Специални благодарности на организаторите, декорите и обстановката бяха страхотни!

Декови

Всъщност в стаите има голяма доза анализиране и хитрост. Всяко от приключенията се усеща уникално и имах чувството, че ги играя различно. Не мога да преценя коя стая ми е любимата, но много ми допаднаха определени части и от двете. За съжаление, не мога да ги опиша, без да разкрия част от изненадите (съжалявам!). :)

Ф. Рос

Социални мрежи

Упътване до тук

Банско, Кир Благо Тодев 10
Апартхотел Лъки Банско

N 41° 50.534'
E 023° 29.092 862

Упътване за шофьори

Този уебсайт използва бисквитки за да осигури на потребителите най-доброто обслужване!

Приемам