Three orange dots increasing in size from left to right

Ескейп стаите - атракция за малки и големи

Ескейп стаите - атракция за малки и големи

Как сте с логическото мислене? Обичате ли да разрешавате загадки, да редите пъзели?

Пробвайте се във вече навлезлите у нас ескейп стаи. Те предлагат един час увлекателно приключение, в което са нужни наблюдателност и комбинативна мисъл.

Така наречените стаи със загадки стават все по-популярни, защото предлагат едновременно вълнуващ екшън и интелектуална изява.  

 

Играе се отборно - най-малко двама, най-много шест човека. Това прави стаите подходящи за семейна игра или в екип с приятели, или колеги. Сюжетите са безбройни, вдъхновени от приключенски филми, книги, нови сценарии и безкрайни вариации.

 

Те може да ви пренесат в "експедиция" из различни епохи, като обстановката винаги е съвсем реалистична и сама по себе си е атрактивна, вдигаща адреналина.

 

Самия сюжет в дадена пъзел стая не може да се разказва публично, защото е търговска тайна - участниците подписват декларация да не разгласяват подробности.

 

Тук също не можем да даваме детайли. Което е разбираемо - ако предварително се разберат препятствията, мистериите, загадките, подсказките в приключението, играта ще се обезсмисли, ще се изгуби интересът.

 

Ориентир обаче дават самите названия на стаите - освен споменатите досега, има още пъзел стая със загадки, стая с трикове, развлекателни стаи за игри.

Най-общо казано, ще бъдете заключени в една стая и ще имате един час да разгадаете оставените послания, за да намерите начин да се измъкнете. Ще можете да разчитате само на личните си качества и умения, и тези на съотборниците Ви.

Все по-популярни ескейп стаи | Escapebansko.bg

Между другото, това прави ескейп стаите все по-популярни и за тиймбилдинг. При това  работодателите ги използват не само защото в играта екипът се сплотява неформално и трайно.

 

Другата причина е, че в екстремна ситуация хората проявяват непоказвани досега качества, които може да се окажат полезни за работата във фирмата.  

 

Като говорим за заключена стая и екстремна ситуация, не мислете, че в ескейп стаите има нещо страшно или опасно - това е само игра. При това е подходяща за всички възрасти, включително и деца, и то 6-годишни! Естествено, придружени с възрастни.

 

Просто играта е много увлекателна и хората й се отдават с хъс и много емоции, вдигат адреналина, и всъщност това я прави екстремна. В самата стая не ви трябва някаква физическа сила или умения на командос от филмите, например.

 

Като при всяка силна емоция обаче, организаторите предупреждават да не участват хора със сърдечно-съдови проблеми и бременни. Също така и хора с клаустрофобия, и други подобни проблеми.


Ако по някаква причина някой участник или отбор пожелае да прекъсне играта преждевременно, техническият екип ще се съобрази и веднага ще отвори вратата. През цялото време играчите са наблюдавани чрез камери, за да може екипът да се намеси - било с подсказване, било ако някой от участниците не спазва правилата и т.н.

 

Участието става чрез предварителна онлайн резервация. Съветът е, ако искате да играете през даден уикенд, да се регистрирате и да си запазите часове седмица-две предварително. Заради наплива през почивните дни, някои ескейп стаи предлагат отстъпки през седмицата.

Освен това, трябва да сте в чакалните на стаите 15 минути преди началото на играта, за да получите инструктаж за условията и правилата, и отговори на въпросите ви, ако имате такива.

Клиентите за нас

  Здравейте, преди 4 дни бяхме гости на Ескейп стаите Ви и успяхме да надхитрим стаята на Хакера. Не можем да не споделим, че играта беше трудничка, вдигна ни адреналина, бяхме притиснати от времето и трябва да мислим доста ловко. Е, успяхме да победим стаята и да си изкараме повече от прекрасно. Един различен начин да прекараш един час със семейството. Браво на екипа!

Триото

Пичове браво! Стартирахте страхотно и тази година. Миналата пак бяхме с колегите в Ескейп стаите в Лъки Банско, но тази година беше още по-зрелищно. Поздравления за декора, за пъзел елементите, за сложността на игрите. 

Ивелин Караиванов

Бих казал, че нивото е доста добро! Огромен плюс към атракциите на хотела!

Георги С.

Супер забавно място! Всъщност, това ни е втората ескейп стая в живота и поне засега можем да твърдим, че и най-добрата! :)

Герчеви

Социални мрежи

Упътване до тук

Банско, Кир Благо Тодев 10
Апартхотел Лъки Банско

N 41° 50.534'
E 023° 29.092 862

Упътване за шофьори

Този уебсайт използва бисквитки за да осигури на потребителите най-доброто обслужване!

Приемам