Three orange dots increasing in size from left to right
През зимен сезон 2023/24 ескейп стаите няма да работят. Съжаляваме за пропуснатите емоции.

Ескейп стаите - атракция за малки и големи

Ескейп стаите - атракция за малки и големи

Как сте с логическото мислене? Обичате ли да разрешавате загадки, да редите пъзели?

Пробвайте се във вече навлезлите у нас ескейп стаи. Те предлагат един час увлекателно приключение, в което са нужни наблюдателност и комбинативна мисъл.

Така наречените стаи със загадки стават все по-популярни, защото предлагат едновременно вълнуващ екшън и интелектуална изява.  

 

Играе се отборно - най-малко двама, най-много шест човека. Това прави стаите подходящи за семейна игра или в екип с приятели, или колеги. Сюжетите са безбройни, вдъхновени от приключенски филми, книги, нови сценарии и безкрайни вариации.

 

Те може да ви пренесат в "експедиция" из различни епохи, като обстановката винаги е съвсем реалистична и сама по себе си е атрактивна, вдигаща адреналина.

 

Самия сюжет в дадена пъзел стая не може да се разказва публично, защото е търговска тайна - участниците подписват декларация да не разгласяват подробности.

 

Тук също не можем да даваме детайли. Което е разбираемо - ако предварително се разберат препятствията, мистериите, загадките, подсказките в приключението, играта ще се обезсмисли, ще се изгуби интересът.

 

Ориентир обаче дават самите названия на стаите - освен споменатите досега, има още пъзел стая със загадки, стая с трикове, развлекателни стаи за игри.

Най-общо казано, ще бъдете заключени в една стая и ще имате един час да разгадаете оставените послания, за да намерите начин да се измъкнете. Ще можете да разчитате само на личните си качества и умения, и тези на съотборниците Ви.

Все по-популярни ескейп стаи | Escapebansko.bg

Между другото, това прави ескейп стаите все по-популярни и за тиймбилдинг. При това  работодателите ги използват не само защото в играта екипът се сплотява неформално и трайно.

 

Другата причина е, че в екстремна ситуация хората проявяват непоказвани досега качества, които може да се окажат полезни за работата във фирмата.  

 

Като говорим за заключена стая и екстремна ситуация, не мислете, че в ескейп стаите има нещо страшно или опасно - това е само игра. При това е подходяща за всички възрасти, включително и деца, и то 6-годишни! Естествено, придружени с възрастни.

 

Просто играта е много увлекателна и хората й се отдават с хъс и много емоции, вдигат адреналина, и всъщност това я прави екстремна. В самата стая не ви трябва някаква физическа сила или умения на командос от филмите, например.

 

Като при всяка силна емоция обаче, организаторите предупреждават да не участват хора със сърдечно-съдови проблеми и бременни. Също така и хора с клаустрофобия, и други подобни проблеми.


Ако по някаква причина някой участник или отбор пожелае да прекъсне играта преждевременно, техническият екип ще се съобрази и веднага ще отвори вратата. През цялото време играчите са наблюдавани чрез камери, за да може екипът да се намеси - било с подсказване, било ако някой от участниците не спазва правилата и т.н.

 

Участието става чрез предварителна онлайн резервация. Съветът е, ако искате да играете през даден уикенд, да се регистрирате и да си запазите часове седмица-две предварително. Заради наплива през почивните дни, някои ескейп стаи предлагат отстъпки през седмицата.

Освен това, трябва да сте в чакалните на стаите 15 минути преди началото на играта, за да получите инструктаж за условията и правилата, и отговори на въпросите ви, ако имате такива.

Клиентите за нас

Ескейп стаите в Лъки Банско ни оставиха незабравим спомен от зимата! Нямаме търпение да си организираме следващата зимна ваканция отново тук с децата!

Рендеви

Беше чудесно приключение! Ние пътуваме много, но досега не сме имали богат опит в бягствата! Благодарение на стаите за бягство в Лъки Банско, всъщност обмисляме да го започнем като хоби!

Тео и Соня

Излязохме за 35 минути! Изключителен адреналин! Специални благодарности на организаторите, декорите и обстановката бяха страхотни!

Декови

Всъщност в стаите има голяма доза анализиране и хитрост. Всяко от приключенията се усеща уникално и имах чувството, че ги играя различно. Не мога да преценя коя стая ми е любимата, но много ми допаднаха определени части и от двете. За съжаление, не мога да ги опиша, без да разкрия част от изненадите (съжалявам!). :)

Ф. Рос

Социални мрежи

Упътване до тук

Банско, Кир Благо Тодев 10
Апартхотел Лъки Банско

N 41° 50.534'
E 023° 29.092 862

Упътване за шофьори

Този уебсайт използва бисквитки за да осигури на потребителите най-доброто обслужване!

Приемам