Three orange dots increasing in size from left to right
През зимен сезон 2023/24 ескейп стаите няма да работят. Съжаляваме за пропуснатите емоции.

Най-страшните ескейп загадки в света

Най-страшните ескейп загадки в света

Ако имате нужда от нещо, което може да вдигне адреналина ви за секунди, ако искате да подложите психиката си на изпитание, то тогава може би сте готови да влезете в някой от много популярните напоследък ескейп стаи със страшни сюжети.

Какво представляват страшните ескейп загадки?

Правилата на игрите са същите каквито са във всяка ескейп стая, като единствената разлика е, че сюжетите са ужаси или мистерии и за по-голям реализъм в голяма част от загадките участват и актьори.

Готови ли сте наистина да се впуснете в приключението? Да видим!

Подготвили сме ви кратък списък на най-страшните ескейп загадки в света, от които ще ви настръхнат косите.

Тайнственото изчезване на Рандолф Картър

От полицейското управление ви дават задача вие и вашият екип да разберете какво е станало с проф. Рандолф Картър. Същият е окултен учен, който мистериозно е изчезнал от лицето на земята преди няколко месеца.

Според информатори, професорът за последно е забелязан да влиза в дома на проф. Оринич - известен паранормален учен, който полицията подозира в много кървави престъпления. За да разбере какво е станало, вашият екип трябва да влезе в дома на Оринич, за да събере доказателства и трябва да го направи, докато самият професор е в къщата.

Професорът е луд гений, който е поставил из цялата къща множество капани и вие във всеки момент можете да попаднете в някой и да не успеете да не излезете никога. Затова трябва да действате бързо, тихо и да съберете необходимите ви доказателства, без да будите подозрението на професора… а това е много, много трудно.

Луд касапин

Вие сте затворени в магазина на луд сериен убиец, който убива хората със сатър. Единственият начин да се спасите е да успеете да го надхитрите, като приемете предизвикателството му и го биете на неговата игра.

Трябва да използвате цялата си хитрост и изобретателност, ако искате да оцелеете и да се измъкнете живи от ръцете на убиеца.

Лаборатория и шерифски офис

Това е една от най-страшните ескейп загадки в света, която ще ви отведе в две различни ескейп стаи. За да стигнете до шерифския офис, трябва първо да преминете през лабораторията. Играта се играе подобно на компютърните игри и има 2 нива, през които трябва да преминете, ако искате да оцелеете.

Лаборатория - първо ниво

Съвсем случайно, вие и вашите приятели попадате в малко градче в Тексас, но много скоро разбирате, че в него нещо не е наред. В градчето живее известен учен, който прави зловещи експерименти с хора, превръщайки ги в зомбита.

Всеки момент се очаква правителството да постави градчето под карантина, за да ограничи заразата, затова, ако искате да се спасите, вие трябва да действате много бързо и да избягате от града. За да го направите се налага да влезете в лабораторията на учения, да откриете изследванията му и да ги вземете за доказателство със себе си.

Шерифски офис - второ ниво

Успели сте да оцелеете в лабораторията на учения и зомбитата не са ви докопали и отивате в офиса на шерифа, за да търсите помощ. Шерифът ви казва да чакате в офиса му и излиза за малко, но времето тече, а той не се връща. С всяка изминала минута ви става ясно, че шерифа работи заедно с учения и ако искате да останете живи, трябва бързо да се махнете оттам. За жалост, зомбитата вече са по петите ви и вие трябва да мислите много бързо как да се справите с всички, които са по петите ви и искат да ви убият.

Ханибал Лектър в ескейп стая | Escapebansko.bgХанибал

Ваши колеги от ФБР са изчезнали, докато са изпълнявали оперативна задача в дома на прочутия психиатър д-р Ханибал Лектър. Из Управлението на ФБР се носят слухове, че докторът е канибал и вие се притеснявате, че скоро колегите ви ще бъдат сготвени и поднесени като вечеря на някое от събиранията на Ханибал.

За да предотвратите това, трябва да влезете в къщата на маниака - канибал и да спасите колегите си. Но нямате ни най-малка представа какво ви е приготвил хитрия садистичен д-р Лектър. Трябва да концентрирате цялата си воля и смелост не само да оцелеете, но и да запазите здравия си разум, ако искате да се махнете оттук.

Кабинетът на серийния убиец

Работите в отдел „Тежки престъпления” и сте по следите на зловещ сериен убиец. Доказателствата, които до сега сте събрали ви водят към ваш бивш колега.

Дали той е виновен или някой е подхвърлил доказателствата? Вашият екип трябва да влезе в къщата му, за да разбере истината. Още с влизането в кабинета му обаче вратата зад вас зловещо се затваря и вие трябва да се борите за живота си, ако не искате да сте следващите жертви.

Червената лаборатория на д-р Блейк

Вие сте в лабораторията на безмилостен учен, който извършва страшни експерименти с хора. Имате 60 минути, за да откриете начин да излезете от лабораторията, ако искате да живеете.

Още преди да влезете в лабораторията детектив Кетеринг ви е предупредил, че там наред с ужасните тайни ще се натъкнете и на призрака на д-р Блейк. Ще приемете ли предизвикателството да влезете в лабораторията, където ви дебне призрака на жестокия доктор? Имате ли достатъчно смелост да се опитате да решите загадките, разпръснати из лабораторията и да се спасите от ужасяващия призрак? Това ще бъде игра на живот и смърт, в която само най-смелите ще оцелеят.

Измами смъртта

Приятели сте на изчезнал студент, практикуващ в местната психиатрична болница в малкото градче Баровил. Не сте чували приятеля си от няколко седмици, но на запитванията ви персоналът на болницата ви отговаря, че приятелят ви е взел някакви документи и е заминал в неизвестна посока. Отказвайки да повярвате в думите на администрацията на болницата, вие решавате да проведете собствено разследване.

За целта обаче трябва да проникнете в психиатрията, а там ви дебнат всякакви ужасии - от психотропни вещества, които предизвикват халюцинации, до опасните пациенти на болницата, които отдавна са изгубили човешкия си облик.

Череп в омагьосана къща | Escapebansko.bgСъпрузите Уорън

Порталът към отвъдното се отваря точно в тази къща! Вие сте избрани, за да постигнете това, което съпрузите Уорън не са успели да направят. Трябва да намерите липсващото момиче и да извършите екзорсизъм в рамките само на 60 минути…

Семейство Уорън са били наети преди време от семейство Томпсън да открият изчезнала им дъщеря Валери. Валери е била осиновена от семейството преди години и малко след това е изчезнала мистериозно. Оттогава Томпсън я търсят безуспешно. Още по-странното е, че всички първородни деца на семействата, които живеят в близост до Уорън също са изчезнали.

Оказва се, че в къщата на Уорън живее зъл демон, който краде деца и вие трябва да го спрете. Дали ще успеете да се справите с тази сложна и странна задача или демонът ще победи отново?

„Съпрузите Уорън” с право се нарежда сред най-страшните ескейп загадки в света, тъй в нея участват актьори, които нажежават обстановката до степен, в която косите наистина настръхват от ужас.

Домът на Белла

Един хубав следобед вие получавате писмо, в което пише:

„Уважаеми господине, бързам да ви информирам, че сте единствения наследник на г-н Клаус, който ви е завещал дома си. За да се възползвате от наследството си, трябва незабавно да се явите на адреса, посочен в завещанието и да влезете във владение на имота.

P.S. Моля ВИ, ЗА БОГА, не влизайте сам, а вземете трима приятели със себе си. И бъдете много внимателни… тя ви наблюдава!”

Ще имате ли смелост да влезете във владение на имота си? Ако кръвта ви не се е смразила във вените, влезте в една от най-страшните ескейп загадки и… нека Бог се смили над душата ви!

Клиентите за нас

Ескейп стаите в Лъки Банско ни оставиха незабравим спомен от зимата! Нямаме търпение да си организираме следващата зимна ваканция отново тук с децата!

Рендеви

Беше чудесно приключение! Ние пътуваме много, но досега не сме имали богат опит в бягствата! Благодарение на стаите за бягство в Лъки Банско, всъщност обмисляме да го започнем като хоби!

Тео и Соня

Излязохме за 35 минути! Изключителен адреналин! Специални благодарности на организаторите, декорите и обстановката бяха страхотни!

Декови

Всъщност в стаите има голяма доза анализиране и хитрост. Всяко от приключенията се усеща уникално и имах чувството, че ги играя различно. Не мога да преценя коя стая ми е любимата, но много ми допаднаха определени части и от двете. За съжаление, не мога да ги опиша, без да разкрия част от изненадите (съжалявам!). :)

Ф. Рос

Социални мрежи

Упътване до тук

Банско, Кир Благо Тодев 10
Апартхотел Лъки Банско

N 41° 50.534'
E 023° 29.092 862

Упътване за шофьори

Този уебсайт използва бисквитки за да осигури на потребителите най-доброто обслужване!

Приемам