Three orange dots increasing in size from left to right
През зимен сезон 2023/24 ескейп стаите няма да работят. Съжаляваме за пропуснатите емоции.

Най-заплетените ескейп загадки в света

Най-заплетените ескейп загадки в света

Популярността на ескейп стаите по света е огромна и всеки играч сам избира в разплитането на какъв тип загадка да се впусне. Това е и една от причините, поради които е трудно да се изготви точна класация на най-интересните, най-популярните или най-заплетените за разрешаване загадки, които ни предлагат различните стаи за загадки в света.

Затова ние няма как да ви дадем категоричен и точен списък, но можем да ви предложим да разгледате на класацията на нашите фаворити.

Международна интрига - Италия

Годината е 1989 и между Италия и Сан Марино има силна вражда, която всеки момент може да се превърне в ужасен международен конфликт, в който да пострадат милиони невинни жертви по целия свят. Играчите са екип от професионалисти, които трябва да отидат до Сан Марино и да предотвратят убийството на няколко души, от които зависи мира в света.

На границата между Италия и Сан Марино обаче екипът е заловен и заключен в стая на границата. А времето ги притиска, защото се налага не само да избягат от стаята за разпити, но и да стигнат до списъка с набелязаните за убиване хора и да ги спасят.

Апартамент 205 - САЩ

ФБР е проследило закупуването на биохимична бомба на черния пазар в интернет. Следата води до апартамент, който се намира някъде в Холивуд. Апартаментът принадлежи на бижутер на средна възраст, който никога не е бил подозиран в някакви престъпления.

Вие и вашите приятели сте екип от специални агенти от отдела за деактивиране на бомби и трябва да влезете в апартамента, да откриете и обезвредите бомбата. Място за грешки няма, защото градът разчита на вас.

Алхимикът в САЩ | Escapebansko.bgАлхимикът - САЩ

В началото на играта играчите се намират в древна библиотека и трябва да открият тайния вход на загадъчна лаборатория на средновековен алхимик, за да открият четирите изгубени елемента - Земя, Въздух, Огън и Вода. Налага се да действат много бързо и тихо, преди алхимикът да се е върнал.

За 60 минути играчите трябва да открият тайния проход, да стигнат до лабораторията, да открият, съберат и разгърнат магическите сили на Философския камък, ако искат да спасят света. И всичко това трябва да стане, преди алхимикът да се е върнал.

Сеансът - САЩ

Френска графиня е изгубила детето си в трагичен инцидент. За да преодолее загубата, графинята започва да експериментира със спиритически сеанси с надеждата да говори отново с детето си. Нейният салон бързо печели популярност сред парижката бохема, докато един ден внезапно графинята не изчезва от лицето на земята. Носят се слухове, че е била притеглена в мрака от зъл дух, който обитава салона ѝ и изцежда и последните ѝ капки живот.

За да се опитат да спасят графинята много ловци на призраци са опитвали късмета си в изоставената къща, но никой не се е върнал от зловещото място. Дали играчите ще успеят да открият графинята и да се върнат отново в света на живите?

Тайният храм - САЩ

Екип репортери е изпратен да открие храма на най-старото и най-защитеното тайно общество на Земята. Пазителите на храма пазят ревниво тайните на ордена си и не допускат никой да се доближи до храма им.

Репортерите се отправят на опасната си мисия и откриват координатите на храма. В желанието си да разкрият напълно загадката те започват да копаят и попадат в тайна стая в храма, от която трябва да избягат преди пазителите да се върнат и да ги открият.

Одисей в пространството - Италия

Космическият кораб, на който се намирате е пострадал от космическа буря и вие имате само 60 минути, за да спрете пълното му разрушение. Обратното броене вече е започнало, а бордовият компютър, който може да ви спаси е извън строя. Единственото спасение за екипажа ви е да се опитате да управлява ръчно кораба и да го върнете на Земята.

Бункерът в Унгария | Escapebansko.bgБункерът - Унгария

Целта на вашия екип е да проникне в бункер, в който се намира таен проект от времето на Студената война - химическа лаборатория. Вашата агенция е получила ценните сведения за бункера от покаял се учен, който твърди, че лабораторията продължава да съществува и да произвежда химически оръжия.

Агенцията ви е оставила пакет, който ще ви помогне в изпълнението на мисията - код за достъп, огледало, компютърен вирус, контейнер за проби, радио приемници, камера. Проблемът е, че всички тези неща се намират във военен камион, който е паркиран в двора на базата и от който вие трябва да ги вземете, без да будите подозрение. Едва след като вземете нещата, мисията може да започне.

Napuche - Унгария

През 50 - те години на миналия век група иманяри разграбват древните селища на маите. Сред заграбените артефакти бандитите се натъкват на статуетка, която според легендата на Napuche има силата да превръща камъка в злато.

Иманярите започват да извършват ритуала, но избухва Гражданска война и ритуалът остава незавършен. Всичко би било добре, ако нямаше последици, но за съжаление със започването на ритуала иманярите са събудили бог Napuche и сега Земята е заплашена от унищожение, ако вие и вашият екип не успете да спрете възвръщането на силите на злия бог и не спасите планетата.

Люси - Италия

Специални агенти от мултинационална корпорация преследват Люси по заповед на шефовете си, които в действителност са… вампири. Вие и вашият екип трябва да спасите Люси от агентите, който искат да я убият, за да вземат твърдия диск, който се намира в нея. На този диск се съхранява цялата информация за вампирите по света, която може да доведе до унищожението на всички деца на граф Дракула.

Вие трябва да откриете Люси, да спасите диска и да сложите веднъж завинаги край на съществуването на вампирите. Но това не е никак лесно, защото специалните агенти са много умни и добре обучени… а вашето време изтича.

Завещанието на дядо - Италия

На пръв поглед тази загадка е класическа и със средна трудност. Но това е само на пръв поглед, защото „Завещанието на дядо” е една от най- заплетените ескейп загадки в света.

Богатият предприемач Джерардо Асинели умира и вие трябва да откриете къде е скрил завещанието, ако искате да се възползвате от наследството. За целта трябва да влезете в дома на стареца, да преодолеете различни препятствия и да грабнете завещанието, преди да е дошла полицията. Защото в тази игра вие сте крадците.

Аматьорски залог във Франция | Escapebansko.bgАматьорски залог - Франция

След като сте изгубили в играта на покер и сте затънали в огромни дългове, вие и вашият отбор трябва да откриете бързо пари, за да се отървете от мафията. Затова решавате да оберете банка, но тъй като не сте професионалисти в обирите, ще трябва да откриете начин да го направите бързо и като истински професионалисти, иначе рискувате или мафията да ви открие, или полицията да ви хване и да отидете за дълги години зад решетките.

Бялата мисия - Унгария

Можете ли да избягате от празна, бяла стая? Ключът, който може да ви освободи е пред цялото време пред вас, но вие няма да го откриете навреме, ако не се справите със сложните пъзели и логическите задачи, които стоят на пътя ви към свободата.

Зомбита - Унгария

Епидемия е превърнала почти цялото население на Земята в живи мъртъвци. Вие, заедно с много малка група сте оцелели и отчаяно търсите къщата на починалия професор Пелетие, за който се твърди, че преди да почине е открил лек.

Пристигате в къщата, но през нощта всички сте заразени. Не ви остава нищо друго, освен да побързате с откриването на лека, ако искате да се спасите.

В сутерена - номер 1 в САЩ

Вие и вашите приятели сте отвлечени от Едуард Танди - сериен убиец канибал. Той е създал заплетена игра в дома на починалата си майка.

Препятствията, които болния му мозък е измислил са на всяка крачка, и вие трябва да ги преодолеете, докато той наблюдава всяко ваше движение на камерите, които е поставил.

Офисът - САЩ

Най-лошият кошмар на всеки в реалния живот - оставате на работа и не можете да си тръгнете. Имате един час преди шефът да се завърне или да останете там завинаги.

Клиентите за нас

Ескейп стаите в Лъки Банско ни оставиха незабравим спомен от зимата! Нямаме търпение да си организираме следващата зимна ваканция отново тук с децата!

Рендеви

Беше чудесно приключение! Ние пътуваме много, но досега не сме имали богат опит в бягствата! Благодарение на стаите за бягство в Лъки Банско, всъщност обмисляме да го започнем като хоби!

Тео и Соня

Излязохме за 35 минути! Изключителен адреналин! Специални благодарности на организаторите, декорите и обстановката бяха страхотни!

Декови

Всъщност в стаите има голяма доза анализиране и хитрост. Всяко от приключенията се усеща уникално и имах чувството, че ги играя различно. Не мога да преценя коя стая ми е любимата, но много ми допаднаха определени части и от двете. За съжаление, не мога да ги опиша, без да разкрия част от изненадите (съжалявам!). :)

Ф. Рос

Социални мрежи

Упътване до тук

Банско, Кир Благо Тодев 10
Апартхотел Лъки Банско

N 41° 50.534'
E 023° 29.092 862

Упътване за шофьори

Този уебсайт използва бисквитки за да осигури на потребителите най-доброто обслужване!

Приемам