Three orange dots increasing in size from left to right
През зимен сезон 2023/24 ескейп стаите няма да работят. Съжаляваме за пропуснатите емоции.

Ескейп стаите и децата

Ескейп стаите и децата

Знаете ли, че преподаването в училищата под формата на игри е не само много по-забавно за децата, но и благодарение на тази разчупена форма на обучение те запомнят много по-бързо и лесно преподавания материал?

Това е така, защото игрите са най-естественият начин, чрез който децата разширяват кръгозора си. Това е техният начин да създадат свой приятелски кръг, да се научат на нови неща, да разберат какво е отговорност и работа в екип, да се социализират.

Поставени в игрова ситуация, в която сами трябва да достигнат до решението на даден проблем или логическа задача, децата успяват да се справят без проблем, просто защото са потопени напълно в играта.

Докато се забавляват заедно, те са в състояние да намират бързо решение, да достигнат до края на логическата задача, без да се замислят и без да изпитват страх от провал или от непознатото.

Игрите с приятели са хубаво нещо и ние, вече порасналите деца го знаем най-добре. Още помним как цяло лято сме „върлували” из квартала играейки на популярни или измислени от нас игри.

Помним и как тъкмо през тези страхотно лета сме открили първите си приятели, първата любов, първото разочарование, научили сме нови неща за себе си и света около нас. И това ни е направило по-силни, по-умни и много по-отворени към света.

За съжаление нашите деца все по-малко се събират в квартала да играят офлайн, и отделят много повече време за игри на компютъра. Не отричаме, че има много добри онлайн компютърни игри, но те не могат да заместят истинските забавни и изпълнени с много смях игри „на живо” с приятели.

Ескейп стаите, които станаха много популярни през последните години и у нас са нещото, което може да „измъкне” децата ни навън, предлагайки им едно наистина вълнуващо и напълно реално изживяване.

Ескейп стаите полезни за деца | Escapebansko.bgС какво са полезни escape rooms за децата?

Подобряват комуникацията между малчуганите

Работейки заедно, децата трябва да комуникират помежду си в търсенето на решения на загадките, а това помага както за формирането на добри взаимоотношения между тях, така и изгражда умения за решаване на проблеми. Ескейп стаите за деца са изпълнени с много интересни и вълнуващи въображението задачи, които трябва да бъдат изпълнени и след успешното преодоляване на всички препятствия малчуганите излизат от escape rooms не само изпълнени с гордост от постигнатия успех, но и с онова топло чувство на свързаност с хората, с които са успели заедно да се справят.

Изграждат на социални умения

Сътрудничеството и работата в екип са ключови. Когато децата влязат в стаята на загадките, те трябва да работят заедно, за да „избягат”. Понякога се налага да работят по двойки, друг път всички заедно, за да преминат към следващия етап на играта. Това ги учи да общуват помежду си и да работят заедно като един екип.

Оформят критично мислене

Времето за „бягство” от стаята е само един час и ако искат да излязат победители, децата трябва да се научат да мислят бързо, да решават логическите задачи и пъзелите без никакво забавяне, а това развива уменията им за взимане на решения и адекватно решаване на проблемите.

Развиват логическото мислене

Препятствията и задачите, пред които са изправени децата им предоставя възможност да анализират ситуацията и да размишляват. Това развива логическото им мислене и способността им да откриват изход от всяка ситуация… а това трудно се учи от компютърните игри или от уроците в училище.

Удовлетвореност от постигнатото

По време и след приключване на играта децата изпитват удовлетворение, че са успели да преодолеят всички препятствия и да излязат от ескейп стаята за 60 минути.

Създават чувство на отговорност

Поставени в ситуация, от която трябва да излязат заедно, малките се научават, че ако искат да постигнат успех трябва да поемат отговорност за действията си. Разбират, че за да успеят трябва да дадат всичко от себе си и да работят заедно с останалите в групата.

Доставят истинска радост и забава

Не бива да се забравя, че става дума за деца, а за тях няма нищо по-хубаво от това да играят с другарчетата си и да се забавляват заедно. А ескейп стаите им предоставят идеалната среда да го направят.

В рамките на един час децата се потапят напълно в играта и с всяка решена загадка, с всяко преодоляно препятствие личицата им грейват в усмивка, а смехът им оглася цялата стая.

Ескейп стаи забавление за деца | Escapebansko.bgВсички деца ли могат да се забавляват в ескейп стаите?

Обикновено повечето от escape rooms изискват децата да са навършили 10 - годишна възраст, за да могат да се впуснат в приключението. Тази възрастова граница не се поставя, за да се дискриминират по-малките, а просто защото игрите са с определена сложност, която е твърде голямо предизвикателство за по-малките палавници. А и по-малките деца трудно могат да останат затворени за един час сами и без мама и тате.

Разбира се, има ескейп стаи, в които е разрешено да играят и по-малки деца, но това може да стане само ако цялата фамилия участва, или ако има поне един възрастен придружител с тях.

За да сте спокойни, че игрите са подходящи за вашите деца е добре да разгледате условията им. В сайтовете си всички escape rooms предоставят подробна информация както за сюжета на ескейп стаята, така и дали е подходяща за деца или не.

Как да изберете подходящата ескейп стая за вашето дете?

Преди да резервирате участието на детето си се уверете, че ескейп стаята е подходяща за неговата възраст. Разгледайте стаята и потърсете информация за сюжета, за да не се окаже, че сте избрали стая, която е прекалено плашеща или с висока степен на трудност.

Най-добре е да обсъдите заедно с детето си всички подробности, за да сте наясно и с неговите желания. Добър вариант би бил, ако откриете някоя онлайн игра, подобна на тази от стаята със загадки, на която сте се спрели и видите реакцията на детето си, докато я играе. Ако то я играе с удоволствие, тогава можете спокойно да резервирате игра в ескейп стаята.

Фамилна игра в ескейп стая | Escapebansko.bgЕскейп стаите за деца и различните поводи

Стаите със загадки са един от най-популярните и предпочитани начини да отпразнувате рождения ден на детето си. Ако се питате защо пък точно в ескейп стая да направите рождения ден, веднага ви отговаряме - защото е весело, интересно и защото децата истински се забавляват.

Фамилно посещение на ескейп стая по време на почивката също е много добра идея, ако търсите начин да направите нещо интересно и забавно с децата си.

Разбира се, не е нужен повод, за да доставите удоволствие на детето си и неговите приятелчета като ги зарадвате с някоя забавна и изпълнена с много загадки история, която трябва да разплетат в рамките на един час.

Ескейп стаите са един нов, вълнуващ свят, в който децата се чувстват удобно и напълно комфортно. Това е „светът” на младото поколение, което иска да излезе навън и да се забавлява с приятелите си.

В този свят на тайни и загадки децата се научават да работят заедно за постигането на една цел, научават се да си помагат, да мислят логично и да се социализират… Научват се да бъдат по-отговорни и мислещи хора, които не се страхуват от предизвикателствата.

Игрите навън са най-естествения начин, чрез който малчуганите научват повече за себе си, за околните и за света. А ескейп стаите предоставят не само перфектната платформа на децата да играят и да се забавляват, но и прекрасен начин да открият в себе си лидерски качества, умения да си сътрудничат с другите и да си помагат.

Клиентите за нас

Ескейп стаите в Лъки Банско ни оставиха незабравим спомен от зимата! Нямаме търпение да си организираме следващата зимна ваканция отново тук с децата!

Рендеви

Беше чудесно приключение! Ние пътуваме много, но досега не сме имали богат опит в бягствата! Благодарение на стаите за бягство в Лъки Банско, всъщност обмисляме да го започнем като хоби!

Тео и Соня

Излязохме за 35 минути! Изключителен адреналин! Специални благодарности на организаторите, декорите и обстановката бяха страхотни!

Декови

Всъщност в стаите има голяма доза анализиране и хитрост. Всяко от приключенията се усеща уникално и имах чувството, че ги играя различно. Не мога да преценя коя стая ми е любимата, но много ми допаднаха определени части и от двете. За съжаление, не мога да ги опиша, без да разкрия част от изненадите (съжалявам!). :)

Ф. Рос

Социални мрежи

Упътване до тук

Банско, Кир Благо Тодев 10
Апартхотел Лъки Банско

N 41° 50.534'
E 023° 29.092 862

Упътване за шофьори

Този уебсайт използва бисквитки за да осигури на потребителите най-доброто обслужване!

Приемам