Three orange dots increasing in size from left to right
През зимен сезон 2023/24 ескейп стаите няма да работят. Съжаляваме за пропуснатите емоции.

20 причини да посетите ескейп стая

20 причини да посетите ескейп стая

 Ако никога преди не сте посещавали стая за бягство(ескейп стая), трябва да знаете, че това е игра, която ще ви накара да търсите улики и да решавате пъзели, за да избягате от стаята.

Споделяме с вас 20 причини, поради които е чудесна идея да си резервирате един забавен ден в ескейп стая.

 

1. Предизвикателство

Необходим е интелигентен екип, който да може да избяга от стаята, преди да ви изтече времето. За да успеете, трябва да мислите бързо. Някои пъзели ще изискват множество хора да отключат различни улики. Други пъзели може да изискват да погледнете на проблема по нетрадиционен ъгъл, за да намерите решението.

 

2. Заздравяване на връзки с близките си

Не е изненада, че хората се наслаждават на игрите, коитоескейп стая предлага. Те ни карат да живеем за мига, където трябва да разчитаме на себе си и нашия екип, за да успеем да се измъкнем. Съвместната работа за постигане на обща цел иефективно общуване обединява хората по начин, който другите възможности за забавление не могат да постигнат.

 

3. Играят се различни роли

Може да е забавно да бъдете друг човек за ден, или да видите как бихте преживели реалността по различен начин. Да сте детектив, който решава случай на убийство, например. Или да сте шпионин, който се опитва да разбере мястото на важна среща. Възможностите за роли са безкрайни в средата на ескейп стая.

 

4. Тематични

Стаите за бягство са базиранина теми, правейки ролевите игри много по-забавни. Можете да сте навсякъде по всяко време.

Играта може да е базирана през 2100 година, където сте попаднали на изоставен космически кораб в мъртво пространство. Вие и вашият екипажрешавате да се качите на кораба, но скоро разбирате, че не сте сами...

 

5. Можете напълно да се потопите в характера си

За да се забавлявате повече, когато играете, не се колебайте да отидетеоблечени в пълен екип за вашия нов характер. Стаите за бягство са много по-забавни, когато всички са напълно потопени в играта.

Няма играещи актьори и никой не знае какво да очаква,което ги прави по-вълнуващи. Колкото повече всеки играч се потопи в играта, толкова по-забавно ще се чувства по време на играта.

20 причини да посетите ескейп стая

 

6. Забавно е за цялото семейство

Ескейп стаите са идеални за всеки на възраст от 12 до 100 години. Ако повечето или всички членове на вашето семейство са над 12 години, игра в ескейп стая е чудесен начин да се сплотите, докато се забавлявате.

Ескейп стая също може да бъде много по-забавна от игрите вкъщи на маса. Тя ви извежда от къщи и напълно се потапяте в изключително забавна среда. Което ще ви отдалечи от електрониката – мобилни телефони, интернет или телевизия.

 

7. Ескейп стаите са като видео игри в реалността

За тези, който обичат видеоигрите, не можем да си представим по-добро място за тях отЕскейп стая.

Има вълнение, напрежение итрябва да решите пъзел. За всеки, който прекарва прекалено много време в дома си, играейки видео игри, това е чудесен начин да излезете и да се забавлявате с други хора. Може дори да откриете, че уменията ви се превеждат добре в ескейп играта!

20 причини да посетите ескейп стая

 

8. Отлично упражнение за мозъка ви

Мозъкът ви се нуждае от упражненияточно толкова, колкото и тялото ви. Играта в ескейп стая е перфектно упражнение, което може да поддържа мозъка ви млад и функциониращ по здравословен начин. Това е така, защото тези стаи са като голям пъзел. Пъзели, които ще ви накарат да мислите усилено.

Ще разширите нивата на творческата си енегия и ще повишите концентрацията си.

 

9. Забавно е

Най-хубавото е, честаите за бягство са мега забавление.

Има толкова много неща, за които трябва да се тревожим в наши дни, че е наложително да отделим време да правим забавни неща. Ще се почувствате сякаш отново имате контрол над живота си в този луд свят.

 

10. Почувствайте адреналина

Ако обичате трилър филмите, тогаваескейп стаите са много подходящи за вас, тъй като преживяването е изключително вълнуващо и доста подобно на гледане на добър филм! Приключението на играта предлага пълно забавление и незабравимо преживяване, което може да оцените завинаги.

 

11. Отлична социална активност

Не е нужно да сте някакъв бизнес екип,за да се насладите на стая за бягство. Може да отидете с приятели или със семейството си!

20 причини да посетите ескейп стая

 

12. Стрес тест

Играта в ескейп стая е възможност да тествате колко добре ще издържите на стрес. Ескейп стаите тестват голяма част от характера ви, вашата способност да се разбирате с другите и уменията ви за критично мислене.

 

13. Подобрява комуникативните умения

Друг положителен страничен ефект на ескейп стая е подобрената комуникация. Това е така, защото ще трябва да предадете ясно идеите си на другите играчи от вашия екип, за да може успешно да излезете от стаята на време.

 

14. Почивка от седене пред екран

Всички знаят, че прекарваме прекалено много време над смарт телефоните и таблетите. Дори когато приключим работния си ден, най-вероятно ще се приберем вкъщи и ще гледаме телевизор или ще си пишем с някого. Ескейп стаите са фантастичен начин да се забавлявате, като същевременно прекарвате по-малко време пред вредните за здравето ни устройства.

 

15. Ще използвате уменията си за ефективно управление на времето

Във всяка стая за бягство ви се предоставя ограничено време(обикновено 1 час)за бягство. На всичкото отгоре имате до 30 пъзела, които трябва да решите! Ще видите колко бързо може да мине един час, особено под напрежение!

 

16. Стимулира въображението

Друга чудесна причина да посетите стая за бягство, е фактът, че е страхотен начин да стимулирате въображението си. Сценариите, представени в ескейп стая са невероятни!

20 причини да посетите ескейп стая

 

17. Подходящи са за романтична среща

Нова тенденция за двойки е да посещават ескейп стая. Това със сигурност е доста различно в сравнение с ходенето на ресторант или дискотека.

 

18. Ще научите нови неща за себе си

Това не означава само да тествате интелектуалните си способности, но и да научите способността си да действате в екстремни ситуации. Въпреки че предизвикателствата, с които трябва да се справите в такава стая, не са реални, емоциите са.

Винаги е интересно да се види как се държи играч, когато все още има една гатанка, която трябва да се реши, но часовникът показва, че са останали само няколко секунди. Знаете ли колко добре мислите и действате под напрежение?

 

19. Ще създадете уникални спомени

Цялото преживяване в ескейп стаяви оставя с усещането за постижение и със сигурност няма да го забравите.

 

20. И защо не?

 

Честно казано не виждаме причини да не посетите ескейп стая. Дори списъкът по-горе да не ви е убедил, ние вярваме, че сте заинтригувани поне достатъчно, за да проверите дали тези споменати причини са верни.

 

Игрите в ескейп стая наистина не са просто чисто забавление. Времето, което прекарвате там, е едновременно вълнуващо и интелектуално ангажиращо. Опитът, който ще добиете в стая за бягство, е полезен дори в реалния живот. Кой не би искал да опита това?

Клиентите за нас

Ескейп стаите в Лъки Банско ни оставиха незабравим спомен от зимата! Нямаме търпение да си организираме следващата зимна ваканция отново тук с децата!

Рендеви

Беше чудесно приключение! Ние пътуваме много, но досега не сме имали богат опит в бягствата! Благодарение на стаите за бягство в Лъки Банско, всъщност обмисляме да го започнем като хоби!

Тео и Соня

Излязохме за 35 минути! Изключителен адреналин! Специални благодарности на организаторите, декорите и обстановката бяха страхотни!

Декови

Всъщност в стаите има голяма доза анализиране и хитрост. Всяко от приключенията се усеща уникално и имах чувството, че ги играя различно. Не мога да преценя коя стая ми е любимата, но много ми допаднаха определени части и от двете. За съжаление, не мога да ги опиша, без да разкрия част от изненадите (съжалявам!). :)

Ф. Рос

Социални мрежи

Упътване до тук

Банско, Кир Благо Тодев 10
Апартхотел Лъки Банско

N 41° 50.534'
E 023° 29.092 862

Упътване за шофьори

Този уебсайт използва бисквитки за да осигури на потребителите най-доброто обслужване!

Приемам