Three orange dots increasing in size from left to right
През зимен сезон 2023/24 ескейп стаите няма да работят. Съжаляваме за пропуснатите емоции.

Кои са най-интересните декори на ескейп стаи по света?

Кои са най-интересните декори на ескейп стаи по света?

 Представете си, че сте заключени в стая с непознати, където единственият изход е скрит от разярен, луд учен, който измърморва под носа си полуразбираеми улики. Звучи като начало на филм на ужасите, но за играчите в стотици от стаите за бягство в цялата страна това е просто един забавен ден.

Изведнъж ескейп стаите станаха много популярни, но какво точно са те? Тези модерни атракции са развлекателни игри за умаи тялото, поставени в стая или пространство, където участниците трябва да разрешат серия от пъзели и да изпълнят различни предизвикателства, за да избягат от нея, преди да им свърши времето. Често стаите са тематични, създавайки призрачен ефект, като в стил къща, обитавана от духове с пълно потапяне и мистерия.Допълнително могат да бъдат включени елементи от жанрове, като научнофантастични филми и трилъри. В екстремните стаи за бягство често актьори преследват участниците в интересни и дори страшно изглеждащи костюми.

С добавянето на тези допълнителни елементи на игри и предизвикателства към потапяща обстановка, стаите за бягство стават все по-интересни и привлекателни. Всъщност някои от най-добрите ескейп стаи в света са проектирани да бъдат ужасяващи, въпреки че повечето от тях предлагат много повече. По принцип, игрите в ескейп стаи са тематични, базирани около исторически елемент или предизвикателство, а не просто страшна история.

Стаите привличат участници в сценарии, които иначе се виждат само в холивудски филми или видео игри и предизвикват играчите да работят заедно, за да разгадаят внимателно замислени мистерии и да намерят начин да избягат, преди да им свърши времето. За да избягат, участниците трябва да разкрият скрити кодове,или да свирят конкретни мелодии на инструмент или нещо друго.

Подобно на видеоигрите, които от години предлагат виртуални пъзели, подобни на загадъчни кодове, скрити ключове и мистериозни предмети, те сега се намират и в истинска среда. Но ескейп стаите не се състоят само от пъзели. Те също разказват истории, с истински герои, или изобразени от прожектирани филми, записани гласове, или от актьори на живо.

 

Кои са най-творческите и запомнящи се дизайни на ескейп стаи по света?

Въпреки че първоначално ескейп стаите са били създадени в Япония през 2005 г., сега гипо целия свят! Ако имате нужда от идеи за парти за рожден ден, упражнения за изграждане на екип или просто нещо, което да правите с приятели, вижте следният списък от подбрани ескейп стаи с най-интересните декорации, теми и истории!

          • Sherlocked

С две локации в Холандия, Sherlockedможе да се похвали с невероятните си синематографични преживявания. Техните стаи идват с много интриги. Играчите поемат ролята на крадци, които се опитват да откраднат мистериозен предмет от 90-годишен сейф. Стаята е декорирана с подходящи за темата мебели, аксесоари и свещи, създавайки мистериозна атмосфера. Играта дори използва актьори и е по-малко фокусирана върху пъзели, а повече към приключението.

Кои са най-интересните декори на ескейп стаи по света?

 

Sherlockedигрите са обявени за едни от най-предизвикателните и приключенски стаи за бягство, печелейки наградата GoldenLock-In, като една от най-добрите ескейп стаи в света.

 

          • TheEscapeGame

Разположен в пет различни американски щати, този франчайз е известен с необичайно високотехнологичните си реквизити, както и с потапящите сепредизвикателства. Докато много стаи за бягство разчитат на намирането на четирицифрени кодове за отваряне на ключалки, TheEscapeGameизползва други уникални начини.

Играчите са заключени в стая, въпреки че на стената има алармен бутон, ако възникне нужда, и имат 60 минути, за да избягат. Игрите са с различни трудности, а съответната стая може да бъде направена да изглежда като художествена галерия, космически кораб, затвор и много други.

В затворническата игра играчите трябва да избягат от килия, в която са били затворени погрешно, за да не претърпят същата съдба като предишния обитател, изчезнал без следа.

Кои са най-интересните декори на ескейп стаи по света?

 

          • Escapology

В тази стая за бягство има по нещо за всеки – от лаборатории до престрелки в Дивия Запад. Escapologyса едни от най-големите франчайзи за стаи за бягство, те имат над 40 локации по целия свят. Нещо, което ги отличава от повечето ескейп стаи, е, че гарантират частна стая, без да играете с непознати, дори и да плащате само за един билет.

Освен атмосферата, това, което отличава Escapology,е връзката между традиционни елементи на ескейп стая и винаги оригинални декорации и аксесоари. Стилът им е доста подобен на класическия филм „Убийството в Ориент експрес“.

Играчите представляват детективи, които трябва да събират доказателства, за да разрешат убийство, извършено на борда. След като тази задача приключи, играчите трябва да спрат влака, преди убиецът да слезе на следващата спирка, което естествено е след 60 минути.

Кои са най-интересните декори на ескейп стаи по света?

 

          • Мазето

Тази стая за бягство е с ужасяваща тематика и е толкова добре създадена, че дава усещането за преживяване, директно излязло от холивудски филм. Играта е ситуирана в нормално изглеждаща, традиционна къща, но обратът е, че тя е обитавана от духове. Играчите са били “отвлечени” и са държани в плен от канибала Едуард Р. Танди. Те трябва да избягат, преди той да се върне след 45 минути.

Всяка от четирите стаи представлява ниво на къщата, през което играчите се опитват да избягат, а в някои стаи дори има и повече актьори. Първата и титулната стая е най-трудна, успеваемостта е едва 12,5 процента.

Докато тези стаи за бягство са разнообразни, всички те се стремят да потопят играча в интерактивно преживяване, като предоставят сложни, но интересни теми и предизвикателства, които са изплетени заедно със сложни препятствия. Ескейп стаите са най-потапящата среда, подобна на видеоигрите, но за разлика от тях, те позволяват на играча да присъства физически, създавайки запомнящи се преживявания.

Няколко съвета за добро прекарване по време на игра:

          • Играйте с хора, на които им харесва, а не с такива, които постоянно се оплакват.

Кои са най-интересните декори на ескейп стаи по света?

 

          • Не се страхувайте да общувате и да предлагате идеи. Във всяка група по време на игра в ескейп стая, някои хора естествено ще се окажат лидери, но ако вие не сте този човек, това не означава, че трябва да се откажете да участвате. Винаги споделяйте своите идеи.

          • Не мислете за изтичащото време, защото това ще ви попречи да се концентрирате.

          • Не се притеснявайте от загуба. Това, че не сте избягали от стаята навреме, не означава абсолютно нищо и със сигурност не означава, че сте глупави. Няма нищо лошо в провала, така че не позволявайте на мисълта да провали доброто ви преживяване.

            • Ако имате нужда от помощ, пои

Клиентите за нас

Ескейп стаите в Лъки Банско ни оставиха незабравим спомен от зимата! Нямаме търпение да си организираме следващата зимна ваканция отново тук с децата!

Рендеви

Беше чудесно приключение! Ние пътуваме много, но досега не сме имали богат опит в бягствата! Благодарение на стаите за бягство в Лъки Банско, всъщност обмисляме да го започнем като хоби!

Тео и Соня

Излязохме за 35 минути! Изключителен адреналин! Специални благодарности на организаторите, декорите и обстановката бяха страхотни!

Декови

Всъщност в стаите има голяма доза анализиране и хитрост. Всяко от приключенията се усеща уникално и имах чувството, че ги играя различно. Не мога да преценя коя стая ми е любимата, но много ми допаднаха определени части и от двете. За съжаление, не мога да ги опиша, без да разкрия част от изненадите (съжалявам!). :)

Ф. Рос

Социални мрежи

Упътване до тук

Банско, Кир Благо Тодев 10
Апартхотел Лъки Банско

N 41° 50.534'
E 023° 29.092 862

Упътване за шофьори

Този уебсайт използва бисквитки за да осигури на потребителите най-доброто обслужване!

Приемам