Three orange dots increasing in size from left to right
През зимен сезон 2023/24 ескейп стаите няма да работят. Съжаляваме за пропуснатите емоции.

Не пропускайте това приключение на живо - станете филмови герои!

 Не пропускайте това приключение на живо - станете филмови герои!

Искате ли да станете от компютрите и да тръгнете към едно вълнуващо приключение на живо? Ще бъдете като герои от книгите и филмите - едновременно и следотърсачи, и Шерлок Холмс, и Индиана Джоунс... Всъщност приключенията може да са две - събирате няколко човека, с които смятате, че сте добър екип и се впускате в екшън-експедициите.

Става дума за съвсем нови атракции в Банско - от 12 януари 2017-а в апарт хотел Лъки Банско ще отворят врати две ескейп стаи- "Египетска" и "Хакерска". Не мислете, че ви го съобщаваме твърде рано - така наречените стаи със загадки повече от година стават все по-популярни у нас, интересът към тях расте като лавина. А участието е с предварително записване и ако изберете,да речем някой уикенд за тези атракции в Банско, трябва да се регистрирате най-малко седмица-две преди това.

 

Наричат ги още пъзел стаизаради поредицата от подсказващи следи, изненади, загадки в тях, които играещият отбор трябва да подреди като пъзел, за да победи. Сюжетите в тях са безкрайно разнообразни, епохите, в които се развива действието, също могат да са най-различни. Подробности обаче не се дават, за да не се развали ефектът на  изненадата и загадката. Участниците също не могат да разгласяват перипетиите, през които са минали.

 

Общото е, че отборът, който играе, е заключен в стаята и за 60 минути трябва да намери изхода, за да излезе. Общо е също така, че какъвто и да е сюжетът, в която и да е епоха, обстановката е съвсем реалистична - модерните технологии го позволяват.

Така например, ако изберете стая "Египет", вие ще попаднете в преплетените тунели и залите на египетска пирамида - така, както сте ги виждали не само в художествените, но и в научно популярните филми. Ще разгадаете ли тайните да древния Египет?...

 

В тези развлекателни стаи за игри не е  необходима особена физическа сила, нито пък специализирани познания и умения. Всичко е въпрос на логическо мислене, съобразителност и най-вече на екипност. Защото  сам човек, дори най-комбинативният, трудно би се справил с необходимата наблюдателност, разшифроването на знаците, ориентирането във времето и пространството.

 

Затова отборите са най-малко от двама души. Максималният брой участници е шест човека. Те, разбира се, не са "откъснати от света" - постоянно са наблюдавани чрез камери от техническия екип, който може да се намеси по всяко време. 

 

Обикновено не се случва, но ако участник или целият екип пожелае, може вратата да бъде отключена и да се излезе веднага. Това обаче са супер-изключения, по-скоро теоретична възможност за здравословни проблеми - за хора с клаустрофобия да речем, или със сърдечно съдови заболявания, за които организаторите предупреждават, че не бива да участват. На практика хората се увличат в приключението и играят с хъс и удоволствие.

 

Ако до тук говорехме повече по принцип, ето нещо уникално за ескейп стаите в апартхотел Лъки Банско: Египетска стая е първата в България, която е направена и по-малки деца, от 4 до 12-годишни. Разбира се, те трябва да са с възрастни, така че стаята е подходяща за семейства с малки деца.

 

Хакерската стая е за над 8-годишни деца и възрастни. Ако участниците са на възраст между 14 и 17 години, трябва да са с човек, навършил пълнолетие. Добре е да отидете в чакалнята 20-30 минути преди началото на играта - за сервизи помещения, за инструктаж, разяснения по въпросите, които имате: https://escapebansko.bg/bg/information.html

 

Лесно ще намерите ескейп стаите в апартхотел Лъки Банско - с асансьора слизате на долния етаж и сте в чакалнята. Сигурно вече се питате как да се регистрирате. И това е лесно, ако не се бавите. Влизате на календара, който е на сайта на двете игри и се регистрирате.

Вие сте на ход!

Клиентите за нас

Ескейп стаите в Лъки Банско ни оставиха незабравим спомен от зимата! Нямаме търпение да си организираме следващата зимна ваканция отново тук с децата!

Рендеви

Беше чудесно приключение! Ние пътуваме много, но досега не сме имали богат опит в бягствата! Благодарение на стаите за бягство в Лъки Банско, всъщност обмисляме да го започнем като хоби!

Тео и Соня

Излязохме за 35 минути! Изключителен адреналин! Специални благодарности на организаторите, декорите и обстановката бяха страхотни!

Декови

Всъщност в стаите има голяма доза анализиране и хитрост. Всяко от приключенията се усеща уникално и имах чувството, че ги играя различно. Не мога да преценя коя стая ми е любимата, но много ми допаднаха определени части и от двете. За съжаление, не мога да ги опиша, без да разкрия част от изненадите (съжалявам!). :)

Ф. Рос

Социални мрежи

Упътване до тук

Банско, Кир Благо Тодев 10
Апартхотел Лъки Банско

N 41° 50.534'
E 023° 29.092 862

Упътване за шофьори

Този уебсайт използва бисквитки за да осигури на потребителите най-доброто обслужване!

Приемам