Three orange dots increasing in size from left to right
През зимен сезон 2023/24 ескейп стаите няма да работят. Съжаляваме за пропуснатите емоции.

Ескейп стая Египет - отгатнете тайните на древността

Ескейп стая Египет - отгатнете тайните на древността

Ескейп стаите са хит сред малки и големи, любимо забавление и начин за кратко бягство от ежедневието. Те са интелигентно развлечение, което се харесва най-вече от почитателите на загадките, но не само. Освен това, този тип игри развиват логическото мислене, стимулират наблюдателността, бързината на реакциите, съобразителността и екипния подход в разрешаването на различни по вид предизвикателства. Ето защо популярността на ескейп стаите става все по-голяма и те са предпочитано развлечение по цял свят.
 
У нас модерните ескейп стаи също вече не са екзотика. Те могат да бъдат открити в големите градове и курортните селища. Уникален интериор и тематика притежават занимателните стаи в петзвездния апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс. Тук има две ескейп стаи, които са на разположение на туристите от началото на месец януари до 13 март.

Но какво всъщност представлява една ескейп стая?

Това е помещение, което е обзаведено тематично и целта е да може да побере определен брои играчи, които за точно фиксирано време трябва да се справят с поредица от предизвикателства, за да “отключат” т.нар. магическа стая. В основата на ескейп стаите е компютърна игра, но постепенно тематично те стават все по-разнообразни и интересни. Характерно за играта е, че тя е динамична, пълна с обрати, интересни развръзки, логически препратки и мистерии. 

Bansko - Escape room Egypt

В класическия си вариант престоят в ескейп стаята продължава максимум един час, а играчите са не повече от шест на брой. Разбира се, вече има много изключения от това правило. Стаите са свързани тематично със събитие, герой, исторически факт и т.н. 

Идеята е зададеното на играчите предизвикателство да е съобразено с тяхната възраст и с определеното време, за да се преодолеят всички задачи и препятствия. Но играта определено е екипно преживяване, което я превръща в любимо приятелско, семейно или фирмено приключение по време на фамилната ваканция или зареждаща почивка.

Bansko - Escape room Egypt

Видове ескейп стаи

В последните години техният вид се променя доста динамично. Целта е да бъдат все по-оригинални и с много интригуващи предизвикателства. Най-вълнуващите подобни игри в света са създадени от креативни екипи, които подбират темите, обзавеждането на помещенията, използват се повече техническите възможности за допълнителни ефекти. 

Разбира се, най-широко е разпространен класическият вид на играта. Там винаги темата е водеща. Друг важен елемент е за кого е предназначена и за играчи на каква възраст е предвидена. Малчуганите харесват герои от анимационните филми, тийнейджърите предпочитат екшън героите, фантастичните филми, препратките към популярни компютърни игри. 

Семейните забавления също са определяща характреистика при избиране на темата и вида на ескейп стаята. За по-големите играчи подобен тип предизвикателства са начин да се откъснат от ежедневните грижи и да имат време за приятни емоции с най-близките си хора.

Bansko - Escape room Egypt

Една от най-посещаваните стаи в Лъки Банско носи името “Египет”. Тя е създадена за по-малките играчи, като е предназначена за деца от 6 и повече години. Минималният брой участници в тази стая е двама души, а максимумът - група от шестима. Бонус е, че когато групата е максимално изпълнена, шестият играч се допуска безплатно в надпреварата. 

Самото име издава, че загадките отвеждат към времето на Древен Египет и любопитни моменти от епохата на древната цивилизация.
 
Освен в хотела, за игра в стаята може да се запише час и чрез онлайн системата на комплекса. Достатъчно е да съобразите деня и часа и да изпратите потвърждение на имейл адреса на страницата на хотела. Друга възможност е да позвъните на посочения телефон и да се запишете.
 
Втората стая в Лъки Банско носи името “Хакер”. Тя е за по-големи на години участници, т.е. за деца над 8 години и за възрастни. Отново има бонус за шестия играч, който участва безплатно. От комплекса са предвидили изненади и за по-малките деца, които получават изненада на изхода на играта.
 
Лъки Банско предоставя също така на всички желаещи снимки от техните интересни моменти в магическите помещения.
 
Двете стаи са отворени за любителите на загадките всеки ден от 15.00 до 22.00 часа.

Снимки: Ескейп Банско 

Клиентите за нас

Ескейп стаите в Лъки Банско ни оставиха незабравим спомен от зимата! Нямаме търпение да си организираме следващата зимна ваканция отново тук с децата!

Рендеви

Беше чудесно приключение! Ние пътуваме много, но досега не сме имали богат опит в бягствата! Благодарение на стаите за бягство в Лъки Банско, всъщност обмисляме да го започнем като хоби!

Тео и Соня

Излязохме за 35 минути! Изключителен адреналин! Специални благодарности на организаторите, декорите и обстановката бяха страхотни!

Декови

Всъщност в стаите има голяма доза анализиране и хитрост. Всяко от приключенията се усеща уникално и имах чувството, че ги играя различно. Не мога да преценя коя стая ми е любимата, но много ми допаднаха определени части и от двете. За съжаление, не мога да ги опиша, без да разкрия част от изненадите (съжалявам!). :)

Ф. Рос

Социални мрежи

Упътване до тук

Банско, Кир Благо Тодев 10
Апартхотел Лъки Банско

N 41° 50.534'
E 023° 29.092 862

Упътване за шофьори

Този уебсайт използва бисквитки за да осигури на потребителите най-доброто обслужване!

Приемам