Three orange dots increasing in size from left to right
През зимен сезон 2023/24 ескейп стаите няма да работят. Съжаляваме за пропуснатите емоции.

Забавления за деца в близост до София - Escape Room Банско

Забавления за деца в близост до София - Escape Room Банско

Шум, прах, автомобилен смог и горещ асфалт… Може би не звучи като перфектната формула за почивния ви ден. Още повече - ако в уравнението присъства поне един малък приключенец, готов за подвизи.

Ако и вие търсите най-подходящата дестинация за един или два дни извън столицата, то Банско има всички шансове да се пребори за вниманието ви. А по-долу ще ви разкажем защо планинското градче в полите на Пирин вероятно е точно това, което търсите.

Банско - перфектното бягство за един ден далеч от града

Разстоянието между Банско и София е около 150 километра, а пътят до там ще ви отнеме точно толкова време, колкото да преминете от единия край на столицата до другия в пиков час. Пътят е в отлично състояние, а инфраструктурата на града ще ви откара бързо и лесно до всяка дестинация, която сте планирали да посетите.

Що се отнася до дестинациите, изборът ви е много по-богат, отколкото вероятно предполагате. Макар и да е най-популярен като зимен курорт, град Банско всъщност предлага разнообразие от изживявания през всеки месец от годината - включително и най-вече за семейства с деца.

Еднодневното пътуване от София до Банско е абсолютно възможно, а ако решите да отседнете за уикенда, ще можете да избирате между десетки хотели, хижи и къщи за гости. Достатъчно е да знаете какъв тип изживяване търсите, след което да сложите бутилка вода в раницата и да потеглите!

Забавления за деца в Банско

Банско ще ви посрещне с неочаквано разнообразие от активности за семейства с деца - от образователни обиколки на културни забележителности, през групови спортове, до различни забавления сред природата.

Някои от най-предпочитаните забавления за малките гости на града и техните семейства са например:

  • - Пикник в Пирин планина - при това на специално обособена за целта поляна на 4 километра от града.

  • - Паркът за танцуващи мечки в Белица
    , разположен на 14 километра от Банско и предлагащ уникално изживяване сред природата.

  • - Конна езда
    в приключенска къща “Русалиите” на 2 километра от село Бачево до Банско, подходяща за напълно начинаещи ездачи.

  • - Пейнтбол игри
    на специално подготвени горски терени - с опция за различен брой играчи и с включена пълна екипировка.

  • - Полудневни разходки
    до Байкушевата мура, езеро Окото, водопад Щрокалото или местността “Свети Никола”.

  • - Лесни планински преходи
    до хижа Яворов, Типицките езера или Поповото езеро - с възможност за групово изкачване с планински водач.

  • - Аква комплекс “Леонардо”
    с безопасен открит басейн за деца и прекрасен италиански ресторант за техните родители.


Не на последно място - в Банско има безкрайно много открити площадки, професионални детски кътове и специализирани атракциони за деца. Важна част от списъка са двете ескейп стои в града, които са подходящи за малки и големи посетители.

Посещение на Escape Room в Банско

В Банско можете да посетите две различни ескейп стаи, всяка от които предлага тематично семейно приключение в рамките на 60 минути. Логическите пъзели се решават отборно в групи от двама до шестима играчи, а двете стаи са пригодени за безопасно и вълнуващо използване от посетители на всякаква възраст.

Можете да избирате между:

  • - Escape Room “Египет” - един мост между Банско и загадките на древността, през който можете да преминете с много съобразителност, досетливост и креативно мислене. Изживяването е най-пълноценно за деца около и над 6 години, като в стаята може да има и професионален аниматор, който да навигира играта.

  • - Escape Room “Хакер”
    - мистериозно пътуване през кибер пространството, в което отборите имат специална мисия. Няма да са ви необходими специални технически умения, а само бърза мисъл, комбинативност и отборен дух. Стаята е подходяща за възрастни и деца над 8 години, готови да преживят една нова реалност.


Посещението на ескейп стаи се налага като едно от най-предпочитаните семейни забавления през последните години и това далеч не е случайно. То предлага на семействата нов начин за сплотяване чрез игра и взаимопомощ - защото можете да решите пъзела само, ако всеки даде своя принос за разплитането на загадката.

Предварителното записване на час в ескейп стаите на Банско не е задължително, но можете да обмислите резервацията, ако искате да избегнете непредвиденото чакане.

Стаите можете да откриете до апартхотел Лъки Банско, разположен на около два километра от центъра на град Банско. В близост има открита детска площадка, ресторант, модерен аква комплекс и множество места с прекрасни гледки, от които можете да се насладите на почивния си ден извън София.

Защото не винаги е нужно да стигнете много далеч от дома, за да се почувствате на приключение. Понякога е достатъчно да се огледате и да забележите най-близките дестинации, на които ще създадете най-прекрасните спомени!

Клиентите за нас

Ескейп стаите в Лъки Банско ни оставиха незабравим спомен от зимата! Нямаме търпение да си организираме следващата зимна ваканция отново тук с децата!

Рендеви

Беше чудесно приключение! Ние пътуваме много, но досега не сме имали богат опит в бягствата! Благодарение на стаите за бягство в Лъки Банско, всъщност обмисляме да го започнем като хоби!

Тео и Соня

Излязохме за 35 минути! Изключителен адреналин! Специални благодарности на организаторите, декорите и обстановката бяха страхотни!

Декови

Всъщност в стаите има голяма доза анализиране и хитрост. Всяко от приключенията се усеща уникално и имах чувството, че ги играя различно. Не мога да преценя коя стая ми е любимата, но много ми допаднаха определени части и от двете. За съжаление, не мога да ги опиша, без да разкрия част от изненадите (съжалявам!). :)

Ф. Рос

Социални мрежи

Упътване до тук

Банско, Кир Благо Тодев 10
Апартхотел Лъки Банско

N 41° 50.534'
E 023° 29.092 862

Упътване за шофьори

Този уебсайт използва бисквитки за да осигури на потребителите най-доброто обслужване!

Приемам