Three orange dots increasing in size from left to right
През зимен сезон 2023/24 ескейп стаите няма да работят. Съжаляваме за пропуснатите емоции.

Хайде на новите атракции в Банско, вземете и децата!

Хайде на новите атракции в Банско, вземете и децата!

Апартхотел Лъки Банско & СПА в Банско e международно известен луксозен хотел, който предлага пълен релакс сред комфорт и многобройни забавления. Най-новите атракции там са двете ескейп стаи - „Египет“ и „Хакер“. Те заработиха от 12 януари и резервациите веднага набраха скорост.

Ескейп стаите, известни още като стаи със загадки, са много популярни по света от няколко години, а у нас навлязоха преди две-три. Те донякъде могат да се възприемат и като отдушник от онлайн живота, от който много хора започна да чувстват неудовлетворение - онлайн контакти, онлайн приятелства, пазаруване, познание, без реален досег...

Всяка пъзел стая със загадки предлагареална отборна игра, като тимът сте го подбрали вие, напълно реалистична обстановка и силни емоции. Интересно е, хората играят с увлечение и не усещат кога минава един час.

Сюжетите са различни, но винаги приключенски. Може да са в нашето време, може да са и в съвсем друга епоха, в която да тръгнете на своеобразна експедиция. Съвременните технологии позволяват всичко да е съвсем реалистично и приключението да се изживее като наистина.

Всичко е въпрос на логика, наблюдателност, комбинативност. Ще бъдете заключени в една стая и отборът ви ще има 60 минути, за да разшифрова загадките, и да намери пътя за излизане от паралелния свят.

Някои се сепват, като разберат, че ще са заключени. Всъщност обаче няма нищо страшно - това са развлекателни стаи за игри. Техническият екип постоянно ви наблюдава на камери и може да се намеси по всяко време. Ако играч или отбор реши да прекрати играта, стаята ще бъде отворена и вие ще излезете.

Което на практика рядко се случва - примерно ако някой страда от клаустрофобия, но въпреки предупрежденията на организаторите, от любопитство е решил да опита да се включи.

Макар че дори и клаустрофобията не е сигурно дали ще се прояви - както казахме, много е занимателно, отборите играят с хъс, всеотдайно, изцяло са съсредоточени в приключението.

Стая на загадките Египет | Ескейп Банско

Тимът е от двама до шест човека. Направено е, защото е необходима екипност. Освен че в играта е нужна "мозъчна атака", участниците трябва да са нащрек - има различни изненади, както и загадки, които трябва да се разшифроват бързо; да се ориентират във времето, пространството и т.н.

Сам човек трудно би се справил, а освен това идеята е за споделено участие и емоции.

 

Сигурно се досещате защо не може да се дадат подробности от сюжетите в "Египет" и "Хакер". За приключенията в пъзел стаите не се говори, дори участниците не могат за разказват подробности. Защото изненадите и загадките биха се обезсмислили.

 

Може обаче да се кажат някои по-общи неща. Като например, че "Египет" е уникална за България - тя е първата у нас, подходяща и за малки деца -  навършили 6 години. Разбира се, придружени от възрастни. Това я прави много подходяща за семейна игра - https://escapebansko.bg/bg/rooms.html

 

Развихрете въображението си, спомнете си книгите, които сте чели и филмите, които сте гледали - и художествени, и научно популярни, и се подгответе 

за експедиция в древния Египет, изпълнен с мистерии и тайни. Ще ги разгадаете ли, ще преодолеете ли препятствията?...


Стая „Хакер“ е за възрастни, с които може да има и над 8-годишни деца. Там ще си имате работа н Хакера в самото му леговище - да разгадаете какво е планирал и да го хакнете, като му провалите замисъла...

Както споменахме, резервациите вече валят, така че е добре да побързате, като си изберете ден и час на сайта на ескейп стаите в Лъки Банско. Емоцията е върховна, заслужава си!

Клиентите за нас

Ескейп стаите в Лъки Банско ни оставиха незабравим спомен от зимата! Нямаме търпение да си организираме следващата зимна ваканция отново тук с децата!

Рендеви

Беше чудесно приключение! Ние пътуваме много, но досега не сме имали богат опит в бягствата! Благодарение на стаите за бягство в Лъки Банско, всъщност обмисляме да го започнем като хоби!

Тео и Соня

Излязохме за 35 минути! Изключителен адреналин! Специални благодарности на организаторите, декорите и обстановката бяха страхотни!

Декови

Всъщност в стаите има голяма доза анализиране и хитрост. Всяко от приключенията се усеща уникално и имах чувството, че ги играя различно. Не мога да преценя коя стая ми е любимата, но много ми допаднаха определени части и от двете. За съжаление, не мога да ги опиша, без да разкрия част от изненадите (съжалявам!). :)

Ф. Рос

Социални мрежи

Упътване до тук

Банско, Кир Благо Тодев 10
Апартхотел Лъки Банско

N 41° 50.534'
E 023° 29.092 862

Упътване за шофьори

Този уебсайт използва бисквитки за да осигури на потребителите най-доброто обслужване!

Приемам