Three orange dots increasing in size from left to right
През зимен сезон 2023/24 ескейп стаите няма да работят. Съжаляваме за пропуснатите емоции.

Ескейп стаи – безопасно забавление дори по време на пандемия

Ескейп стаи – безопасно забавление дори по време на пандемия

Приключенският дух не изчезва дори и по време на кризи. Въпреки ограничените възможности за пътуване, събирания и посещения на различни интересни места, има вариант за развлечение, при който не се рискува нищо. Ескейп стаите са безопасно забавление дори по време на пандемия. В тях има перфектни условия за спазване на всички мерки и поддържането на безупречна хигиена. 

Какво представляват ескейп стаите и защо са безопасни?

Ескейп стаите (escape room) набират все по-голяма популярност. Това всъщност е игра, в която обикновено участват не повече от шест души. Предизвикателството е, че вие се оказвате затворени в помещение, а вашата задача е да излезете от там за определено време, което обикновено е един час. В стаята има скрити ключове за всички затворени врати. Също така има различни подсказки и мини пъзели, по които се ръководят играчите. 


Темите на различните стаи са разнообразни, например възможност за търсене на скрито съкровище на непознато място или разгадаване на шпионски кодове, за да отворите брави и заключени кутии. Някои от сюжетите са вдъхновени от филми и компютърни игри


Можете да се опитвате да избягате от затвора или да се окажете в космоса. Играта може да стане машина на времето и да се пренесете в Римската империя или в Египет от времето на фараоните.


Ескейп стаи – безопасно забавление дори по време на пандемия

Задачите могат да бъдат логически, математически, исторически, лингвистични и от други области. Основната идея е да се справите първо с най-лесните препятствия, а след това да разгадаете голямата загадка, за да можете в крайна сметка да излезете навън.


Самата същност на играта прави ескейп стаите безопасни в условията на пандемия. Първо, броят на участниците в играта е ограничен – между 2 и 6 човека, които сами се подбират помежду си. Това обикновено е едно семейство или близки приятели и колеги, които по принцип прекарват много време заедно. 


Докато те са в стаите, никой друг не влиза в тях. Само ако изрично пожелаете, може да ползвате аниматор, който да бъде с вас в стаята по време на играта. Второ, дори в самото помещение има възможност да се поддържа дистанция между участниците. И трето, между отделните игри има време в стаите да се направи пълна дезинфекция. 

Попадаш в света на чудесата и забравяш всички грижи

Можете да откриете своето приключение и да го споделите със свои близки и приятели, като посетите Банско. Възможност да усетите тръпката на неочакваното и да изпитате себе си дават ескейп стаите на Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс. Те са две с различна тематична насоченост. „Загадките на Египет“ е за деца на 6 и повече години и за по-големи хора. „Стаята на хакера“ е подходяща за малко по-големи деца – минимум на 8 години, и за възрастни. 

Времето за престой и в двете е 60 минути, в които трябва да включите в действие цялата си съобразителност и бързина, за да откриете ключовете към загадките. Подсказките можете да видите на мониторите, поставени в стаите, като те могат да бъдат на български или английски, в зависимост от националността на посетителите. 

Целта е да излезете за не повече от 60 минути от заключената стая само с помощта на логиката и въображениетио си. Всяка стая е уникална, има специфична атмосфера, уникални загадки и степен на трудност. Всички улики са налице и просто чакат да бъдат открити. 

Ескейп стаята Древен Египет пренася участниците в древността. В нея ще се наложи да отгатнете загадките, които водят към изхода, като се сблъскате с различни мистерии, тайни и невиждани препятствия. Интериорът на стаята съответства на избрания период, което помага за пълно потапяне в обстановката.

Ескейп стаи – безопасно забавление дори по време на пандемия

Стаята на Хакера представлява логически пъзел. Когато попаднете в тайното леговище на Хакера, трябва да разследвате какво планира той, за да спрете неговите разрушителни намерения. Никой не трябва да се притеснява, че няма нужните компютърни познания, защото за решаването на загадките се изисква само логика, находчивост и екипна работа. 

Ескейп стаи – безопасно забавление дори по време на пандемия

Няма опасност да се загубите и да не успеете да излезете, защото професионален екип наблюдава цялата игра и подсказва в случаите, че имате нужда от помощ, за да се ориентирате.

Какви са предимствата на ескейп стаите и защо са важни по време на пандемия?

  • Ескейп стаите са начин да се освободите от напрежението, забравете грижите и проблемите или просто да разнообразите ежедневието си. Затова те се радват на голям интерес от страна на хората, които търсят забавления за себе си, за своите деца и приятелите си.

  • Преживяването в ескейп стаите е интелектуално предизвикателство. В тях времето тече бързо, което допълнително качва адреналина. Разгадаването на загадките изисква стратегическо и творческо мислене. Нещата, които много помагат в играта са нестандартните идеи и хладнокръвието. 

  • Стаите на загадките са чудесен начин за развиване на логическото мислене. Това забавление възпитава в екипност и всеки става част от отбор, обединен от една кауза. Интригуващата игра провокира амбициите, защото има състезателен момент и всеки се стреми да постави рекорд за излизане от стаята.

 

Ескейп стаи – безопасно забавление дори по време на пандемия

 

  • Стаите дават възможност за интересно прекарване на времето и съвместна работа със семейството и други близки хора. Общуването между играчите е условие за реализирането на печеливши ходове и откриването на сполучливи решения. Това помага за развиването на комуникационните умения, което е особено важно за подрастващите. 

  • След принудителната дълга изолация възможността за общуване и положителни емоции е много важна за тях. Ескайп стаята ги стимулира без съжаление да се разделят поне за известно време с електронните устройства и проявят най-добрите си способности. Играейки, децата придобиват нови знания и полезни умения и развиват нови интереси. По време на играта ясно си проличава и кой какви качества притежава – да бъде на лидер, да е креативен и организиран.

  • Необходими за общата работата са толерантността, тълпението и способността да изслушваме другите, което е много полезно и в реалния живот. Общуването продължава и след приключването на играта с коментари за печелившите ходове и направените пропуски.

  • Друг привлекателен момент на тази игра е, че тя е еднакво интересна за хора от всички възрасти. Ескейп стаите са подходящи за хора от всякакви професии и с различно образование, тъй като не се изискват някакви специални познания и физическа подготовка. Най-добрите оръжия са логическото мислене, фантазията и позитивната нагласа.

  • Посещението на ескейп стая е подарък, който можете да си направите по всякакъв повод, например за семеен празник, рожден или имен ден. 

Освен за успешно излизане от заключената стая, играта помага и за кратко бягство от ежедневието. Тя служи като антистрес терапия, от която всички се нуждаем днес и ни зарежда с енергия, попадайки в съвсем различен свят и влизайки в ролята на положителния герой. Доброто настроение и приятните спомени от преживяното са гарантирани.


Клиентите за нас

Ескейп стаите в Лъки Банско ни оставиха незабравим спомен от зимата! Нямаме търпение да си организираме следващата зимна ваканция отново тук с децата!

Рендеви

Беше чудесно приключение! Ние пътуваме много, но досега не сме имали богат опит в бягствата! Благодарение на стаите за бягство в Лъки Банско, всъщност обмисляме да го започнем като хоби!

Тео и Соня

Излязохме за 35 минути! Изключителен адреналин! Специални благодарности на организаторите, декорите и обстановката бяха страхотни!

Декови

Всъщност в стаите има голяма доза анализиране и хитрост. Всяко от приключенията се усеща уникално и имах чувството, че ги играя различно. Не мога да преценя коя стая ми е любимата, но много ми допаднаха определени части и от двете. За съжаление, не мога да ги опиша, без да разкрия част от изненадите (съжалявам!). :)

Ф. Рос

Социални мрежи

Упътване до тук

Банско, Кир Благо Тодев 10
Апартхотел Лъки Банско

N 41° 50.534'
E 023° 29.092 862

Упътване за шофьори

Този уебсайт използва бисквитки за да осигури на потребителите най-доброто обслужване!

Приемам