Three orange dots increasing in size from left to right
През зимен сезон 2023/24 ескейп стаите няма да работят. Съжаляваме за пропуснатите емоции.

Най-високо технологичните ескейп стаи в света

Най-високо технологичните ескейп стаи в света

Обичате ли филмите за Индиана Джоунссъс звездата Харисън Форт? Не се ли вдъхновявате от възможността да влезете в ролята на търсач на тайни или древни загадки, оставени за теб от античните хора? 

Това вече не е напразна мечта! 

В Лъки Банско СПА & Релакс вече има и  ескейп стая „Египет“.Това е една от най-мистичните земи на планетата. Мястото е пълно с богата история, много древни открития, направени от тази древна култура. 

Фараонитеса считани за божествени наместници на замята на хората. Наситени с мистични ритуали, способи за мумифициране и връзка с най-мистериозните и недостижими тайни на вечността, древните пирамиди и атмосферата около античното египетско общество правят приключението наистина незабравимо!

Заниманията с компютърни игри за всеки млад човек е нещо, което и  част от живота на определен етап. Светът обаче е много по-богат и многоизмерен от ограничената виртуална реалност. Ескейп стаите ви предлагат истинско преживяване, истинска ситуация в която попадате като пълноценно същество. 

В ескейп стаята „Египет” могат да се  включат групи от двама до шестима души.Можеш да премериш сили с твоите партньори, да  покажеш съобразителност, концентрация и имаш чудесна възможност за трениране на присъствие на духа!

Ти и твоят отбор ще влезете в стая от един друг свят и ще имате един час да се справите с предизвикателствата пред вас, тренирайки вашите способности и преживявайки уникално време в тази непозната за вас вселена. 

Целта е да намерите начин как да „избягате“ от стаята. За да сполучи вашето бягство, ще трябва да се сблъскате с множество пъзели, да изровите скрити улики, да тествате находчивостта си. Както същинскипоследователи на Шерлок Холмс, най-добре ще бъде да огледате всичко от близо, да повдигнете килима, да прегледате книгите на рафтовете внимателно. 

Ще трябва добре да се мобилизирате, но можете и да работите хитро, вместо неуморно! Ключът за бравата или катинарът липсват? Е, ще се наложи да ги откриете. За да се случи това, ще трябва и да помислите върху редицата числа, или да сглобите нещо. 

Кой знае... Всяко нещо, което виждате в стаята, може да е обикновен предмет, но може и да не е. Може да е загадка, чакаща решението си. Влезете ли, вашето приключение вече е започнало и часовникът отброява минутите до 60.

Най-високо технологичните ескейп стаи в света

Улесняват ли решаването на загадките ескейп стаите  с най-модерно технологично оборудване в света? 

Напредналите технологии дават възможност да се пресъздаде впечатляваща нова реалност, звук, изображения, вибрации, движения и т.н. Представете си модерна космическа станция, в която влизате - без високи технологии няма да мине. А идеята да получавате разнообразни подсказки на монитора не е най-добрият начин да изпробвате, тренирате и развивате вашите качества. Разчитайте на себе си и на отборния дух. 

Чрез високите технологии се създават различни реалистични среди. Представете си, че сте в джунгла. Дъждът, който пръска, ветровете, които духат, ръмженето на дивите животни, полюшването на дървесата, всичко трябва да бъде синхронизирано и да се променя според хода на играта. 

Не е само въпрос накомпютърни и електронни технологии. Последните иновации в химията ни позволяват да използваме термохромни бои, които променят цвета си според температурата. Представете си предмет, който променя оцветяването си, когато го хванеш. Ако не си знаел как работи това, получава се още един фактор, който е нов и непознат в ситуацията. 

Най-високо технологичните ескейп стаи в света

Съвременната оптика прави холограмите още по-впечатляващи. Представи си всякакви същества, които оживяват пред и около теб. Ако не те е страх от тях, можеш да ги разгледаш от всички страни. 

Холограмите непрекъснато се развиват и дори могат да бъдат механически осезаеми и интерактивни. Ефектът може да бъде постигнат с използването на ултразвукови вълни. При докосване на  холографския образ,човекът усеща въздействие подобно на натиск или притискане върху ръката си.

Чрез нашата стая на Хакера вие попадате в аналитичен пъзел! Прониквайки в потайната бърлогата на Хакера, трябва да разкриете какви са намеренията му, по какъв начин замисля да ги изпълни, за да контрирате пагубните му действия. Важно е да проявите мислене, което разкрива причинно-следствените връзки, разчитайте и на колективно партниране. 

Ескейпстайте са удачни за всякакъв тип хора, не се изискват енциклопедични знания или свръхестествени способности. Вместо да предизвикват напрежение, те са повече увлекателни отколкото натоварващи. Игрите са идеален вариант за проверка на екипната работа. 

Елате заедно с вашия екип и пред вас ще се разкрият неподозираните страни на всеки един участник. Съвместното партниране ще се прояви като особено важно и даже като основополагащо за добри и бързи резултати. Няма да остане скрито кои са водещите личности, кои са решени да постигат успех, кои остават спокойни пред предизвикателства, кои имат нужда да работят по разбирателството си с другите и пр. Тези игри саполезни и за шефове, и за изпълнители, и за стратези, изобщо подпомагат работата по всички характери. 

Играта непрекъснато бива следена в реално време от камери, така че при непредвидена ситуация за играчите няма никаква опасност. 

Тъй като най-важната цел преди всичко е приятното прекарване на  свободното време и забавление, ако плейърите се сблъскат  с много трудности, на мониторите могат да бъдат подадени някои „жокери“  или подкрепяща информация, подпомагаща хода на играта. 

Технологиите се променяти стават все по-примамливи дори за хора, които не се интересуват специално от наука. Тези загадки често са пълни с 4D звукови ефекти, състоят се от визуални и интерактивни пъзели, контролирани от електроника. Разбира се, сложността на сюжета не е пряко свързана с използваната технология. 

Ангажиращи пъзели могат да бъдат изградени на база оригинална логика. Много стаи за бягство, базирани на научната фантастика, са олекотени откъм аналитична трудност. Може да бъдете впечатлени от цялата електроника,  но пъзелите може да разчитат повече на ефекти, отколкото на интересни сценарии.

От друга страна, модерните технологии могат да надграждат върху традиционните проблеми. Играчите трябва обикалят3D лабиринти и да свързват кабели, за да задействат електрониката по правилния начин. При това трябва да бъдат избегнати мрежи от лазерни лъчи,  или да бъдат изключени чрез умни решения. 

Най-високо технологичните ескейп стаи в света

Как може да си резервирате час за участие в игрите в ескейп стаите?

Извършва се чрез резервационната система на escapebansko.bg/bg, но би могло да бъде направено и чрез имейл, изпратен на info@escapebansko.bg или ако ни се обадите на +359 876 333 222.

На страницата escapebansko.bg можете да си изберете и запазите свободен час. Ескейп стаите са достъпни от 7 януари до 16 март! Побързайте да си резервирате едни от най-добрите ескейп стаи в България!

Клиентите за нас

Ескейп стаите в Лъки Банско ни оставиха незабравим спомен от зимата! Нямаме търпение да си организираме следващата зимна ваканция отново тук с децата!

Рендеви

Беше чудесно приключение! Ние пътуваме много, но досега не сме имали богат опит в бягствата! Благодарение на стаите за бягство в Лъки Банско, всъщност обмисляме да го започнем като хоби!

Тео и Соня

Излязохме за 35 минути! Изключителен адреналин! Специални благодарности на организаторите, декорите и обстановката бяха страхотни!

Декови

Всъщност в стаите има голяма доза анализиране и хитрост. Всяко от приключенията се усеща уникално и имах чувството, че ги играя различно. Не мога да преценя коя стая ми е любимата, но много ми допаднаха определени части и от двете. За съжаление, не мога да ги опиша, без да разкрия част от изненадите (съжалявам!). :)

Ф. Рос

Социални мрежи

Упътване до тук

Банско, Кир Благо Тодев 10
Апартхотел Лъки Банско

N 41° 50.534'
E 023° 29.092 862

Упътване за шофьори

Този уебсайт използва бисквитки за да осигури на потребителите най-доброто обслужване!

Приемам