Three orange dots increasing in size from left to right
През зимен сезон 2023/24 ескейп стаите няма да работят. Съжаляваме за пропуснатите емоции.

Как реагират различните играчи пред предизвикателствата в ескейп стаите?

Как реагират различните играчи пред предизвикателствата в ескейп стаите?

Нова форма на тематични развлечения,добила популярност в цял свят, включва играчи, които с охота попаднат в капана на една стая. За да излязат те трябва да разрешат редица загадки.

Какво е “ескейп стая”?

Ескейп стаите са сложно начинание. Вашата задача, ако решите да участвате, е да намерите уликите, водещи ви към решаване на пъзела, които да ви помогнат да излезете от стаята.

 Повечето стаи изискват поне двама души в играта. Обичайният лимит е между 6 и 8 играча, така че да има достатъчно място за всеки да се движи свободно. Всяка игра отнема около един час и е идеално упражнение за изграждане на екип и засилване връзките в него, защото всички трябва да работят заедно, за да се измъкнат.

Игрите могат да бъдат базирани на специфичен стил или определени теми

Най-хубавото е, когато ескейп стаите са базирани на тема. Те могат да варират от космически приключения до забавни игри в стил кънтри. Може да сте навсякъде, по всяко време и да бъдете всеки, които пожелаете, като напълно се потопите в ролята си, като се придържате към смисъла за излизане от ситуацията, в която сте се озовали.

За да се забавлявате повече, когато играете, не се колебайте да отидете облечени в подходящ костюм, съответстващ на ролята ви – кой сте в играта. Ескейп стаите са особено забавни, когато всички са напълно потопени в играта.

Никой не знае какво да очаква и заради това те са още по-вълнуващи. Колкото повече играчите се включат в играта, толкова по-интензивна и забавна ще бъде тя.

предизвикателствата в ескейп стаите

Приключението ескейп стая е перфектен начин да се измъкнете от проблемите и стреса в личния си живот и да научите нещо за себе си. Играта, също така, ви напомня да не приемате живота и себе си прекалено сериозно.

Как обикновено реагират различните играчи пред предизвикателствата в ескейп стаите?

Трудно е да се каже. Това никога не е еднозначно. Някои играчи създават паника както за себе си, така и за останалите, но не го правят нарочно.

Например, има такива, коитогледат часовника повече от обичайното, което изнервя другите играчи и което, за съжаление, може да намали времето за решаване на загадките.

Има и друг вид нервни играчи, които популярно се наричат“многознайковци”. Те говорят много, обясняват, анализират, но иначе не са особено дейни.

На другата крайност са участниците, които правят всичко – захващат се с всички задачи и не позволяват на други да участват, като стремежът им е да бъдат похвалени, че са се справили с всичко сами.

Но и командирът на играта, поемайки контрол над всички действия, може да предизвика напрежение у останалите играчи. Това са хора от типа “неспособни на загуба”, приемайки играта твърде на сериозно, не можейки да ѝ се насладят.

Без съмнение има и такива, които стоят отстрани, без вълнение, не правят и не се интересуват от нищо.В края на краищата да не забравяме, че това е само игра и никой не може да предвиди как ще реагира на ситуациите, които ескейп стаите предлагат.

Забава за цялото семейство

Ескейп стаите са идеални за всички, но особено много подхождат за членове на семейството винад 12-годишна възраст. Както в бизнес екипите, така и при семействата, играта помага за сплотяване на членовете им. Тя може да ви помогне да работите задружно за доброто на цялото семейство.

Ще се научите, също така, да оценявате различни нови ситуации, както и силните и слаби страни на всички вас. Тъй като няма включени някакви особени умения, всеки има равен шанс да спечели. Находчивостта се цени. Ескейп стаята може да бъде много по-забавна от една настолна игра у дома.

Всяка ескейп стая има своя уникална мисия. Може да изберете свое собствено приключение, което да следвате. Може би се опитвате да откраднете произведение на изкуство от музей, да планирате бягство от затвора или да поправите космически кораб на Марс.

След като влезете в ескейп стаята, веднага ще бъдете пренесени в различен свят, тъй като обстановката съответства на темата на вашата мисия. Може да се окажете във фантастична художествена галерия или зад решетките, или в командния пулт на космически кораб, пълен с високотехнологични екрани и контролни табла. Тези поглъщащи светове ви помагат да се чувствате така, сякаш наистина живеете в историята на вашата мисия.

След като влезете в стаята за игра, вашият ръководител ще ви помага по време на цялата игра, ще се увери, че сте наистина наясно с идеята ескейп стая, правилата й и ще отговори на всички ваши първоначални въпроси. След това ще гледате видео, което ще ви обясни изцяло мисията ви.

След като видеото приключи, стартът е даден и таймерът започва да отброява предвидените 60 минути. От този момент нататък ще контактувате директно с предметите и реквизитите в стаята, за да разкриете всички улики за излизане от нея.

предизвикателствата в ескейп стаите

Ескейп стаите са като видео игра в реалния живот

Тези, които обичат видео игрите, не могат да си представят по-добро място от това, граничещо с реалния живот. Тук е пълно с една единствена вълнение и напрежение в посока – решаване на пъзела. Никога не знаете какво ще се появи след това.

За всеки, който прекарва прекалено много време у дома си, играейки видео игри, това е чудесен начин да излезе и да изживее част от живота си с други хора. Може дори да откриете, че уменията ви във видео игрите ви помогат да се ориентирате по-добре в тази игра на реалност.

Отлично упражнение за мозъка ви

Мозъкът ви се нуждае от упражнения точно толкова, колкото и тялото ви. Играта ще ви помогне да поддържате мозъка си млад и функциониращ по здравословен начин. Това е така, защото тези стаи са като гигантски пъзели. Пъзели, които ще ви държат нащрек.

Ще разширите нивата на творчеството си и ще повишите концентрацията си, докато сте в нея. Посещението на ескейп стая може да ви помогне да подобрите и други видове познавателни функции.

Те са изключително интересни и забавни

Най-хубавото при тях е, че са мега забавни. Има толкова много неща, с които днешното време ни тревожи, че е наложително да отделим пълноценно време и за себе си. Притесненията не решават нищо. В ескейп стаята получавате възможност за действително решаване на нещо.

Чувствате се сякаш отново имате контрол в този луд свят. Разбира се, не истински, но ще изглежда, че е така, докато играете.

предизвикателствата в ескейп стаите

Клиентите за нас

Ескейп стаите в Лъки Банско ни оставиха незабравим спомен от зимата! Нямаме търпение да си организираме следващата зимна ваканция отново тук с децата!

Рендеви

Беше чудесно приключение! Ние пътуваме много, но досега не сме имали богат опит в бягствата! Благодарение на стаите за бягство в Лъки Банско, всъщност обмисляме да го започнем като хоби!

Тео и Соня

Излязохме за 35 минути! Изключителен адреналин! Специални благодарности на организаторите, декорите и обстановката бяха страхотни!

Декови

Всъщност в стаите има голяма доза анализиране и хитрост. Всяко от приключенията се усеща уникално и имах чувството, че ги играя различно. Не мога да преценя коя стая ми е любимата, но много ми допаднаха определени части и от двете. За съжаление, не мога да ги опиша, без да разкрия част от изненадите (съжалявам!). :)

Ф. Рос

Социални мрежи

Упътване до тук

Банско, Кир Благо Тодев 10
Апартхотел Лъки Банско

N 41° 50.534'
E 023° 29.092 862

Упътване за шофьори

Този уебсайт използва бисквитки за да осигури на потребителите най-доброто обслужване!

Приемам