Three orange dots increasing in size from left to right
През зимен сезон 2023/24 ескейп стаите няма да работят. Съжаляваме за пропуснатите емоции.

Детско парти в ескейп стая

Детско парти в ескейп стая

 Ескейп стаите са пространства, пълни със загадки, които могат да стимулират въображението по приятен и развиващ мисълта начин. Те са толкова вълнуващи, че докато играем в тях, ние се потапяме до степен, че изпитваме същите усещания, както когато практикуваме екстремни спортове, докато същевременно се намираме в идеално защитена среда. В ескейп стаитеобикновено ние влизаме в помещение или серия от помещения, където се предполага, че сме заключени, и нашата цел е да разгадаем “тайните” на стаята, за да можем да излезем. Интериорът е специално подготвен и аранжиран така, че да отговаря на историята и да допринася за мистериозното усещане на цялото преживяване.

 

В някои случаи в сценария излизането на участниците от ескейп стаята е преплетено с паралелна история, която решаването на загадкитесе очаква да разплете. Това може да бъде например надвиснала мащабна заплаха за по-голяма група от обществото или цялата планета, или пък свръхестествено явление, което напира да излезе от онзи свят. Излизайки от стаята, според сценария ние надделяваме над голямото зло, предотвратяваме надвисналите апокалиптични събития и всичко си идва на мястото.

 

Ескейп стаи за деца - важните неща за едно страхотно парти

 

Детско парти в ескейп стая може да се направи по всякакви поводи - рожден ден, Хелоуин, начало / край на ваканцията, по случай коледните празници и др. С какво обаче трябва да внимаваме и какво трябва да имаме предвид при организацията на едно такова събитие?

 

Най-напред трябва да потърсим подходящата локация, където се предлагат ескейп стаи, специално разработени за деца, където вашите малчугани могат да си изкарат чудесно на своето парти. Ако децата са малки, посъветвайте се с родителите на всички за това дали биха се чувствали добре в условията на затворено пространство, за да сте сигурни, че няма да се уплашат твърде много по време на играта. Помолете организаторите за съдействие, ако е необходимо.

 

Как да изберем темата за нашето детско парти в ескейп стая?

 

Изборът на тема за ескейп стаятае ключов. Ако партито е изненада, вие ще трябва от името на своето дете да изберете параметрите на играта. Има няколко неща, които трябва да имате предвид.

 

Обикновено за да разрешим загадката и да успеем да излезем от дадена ескейп стая, ние трябва да се справим със серия от пъзели и задачи, създадени така, че да провокират и раздвижат нашия ум. Тези задачи могат да бъдат всякакви - да намерим или просто да забележим определени предмети, включително тайни портали, или обекти, да разберем значението на древни знаци, йероглифи и рисунки, да направим математически съображения, или да достигнем до отговора на дадена мистерия.

Съвременните интерактивни ескейп стаиса оборудвани с възможност за звукови и светлинни ефекти, които подсилват достоверността и емоционалното въздействие на играта. Това е особено приятно за децата, които се чувстват като изследователи, откриватели и истински екшън герои. Сценариите, в които нашите малки участници са поставени в ролята на добрите, борещи се със злото, винаги е интересна, защото кара децата да се чувстват още по-горди от себе си, когато победят.

 

За да е интересна ескейп стаята на едно дете, загадките в нея трябва да са разнообразни, вълнуващи и съобразени с подходящата за него степен на трудност. Повечето ескейп стаи включват известна доза уплаха като част от ефекта на преживяването. Трябва да се внимава обаче те да не бъдат твърде страшни, за да не се уплаши някое детенце.

 

 

Ако желаете конкретна насоченост на таргет уменията, за да може да изберете по-сложни задачи, които обаче не представляват трудност за децата спрямо техния профил, можете да се спрете на сценарий за ескейп стая с преобладаване на математическите или свързани с компютърни технологии задачи, или стая, фокусираща се върху езиковите умения. Подобни теми са много подходящи за детско партив навечерието или началото на учебната година. Тя ще помогне на децата да се ентусиазират по отношение на знанията и настъпващото време за училище. Уверете се, че всички загадки и забавления в стаята са добре подсигурени и съобразени с уменията и безопасността на малките играчи.

 

Темата на играта трябва да бъде избрана и съгласно пола и предпочитанията на децата. Предварително помислете и обсъдете с организаторите дали вашето дете се вълнува повече от истории за каубои и индианци, египетски пирамиди и мумии, пирати или извънземни, или пък може би ви трябва по-момичешко парти с принцеси и магьосници.

 

Нови и нови умения, които можем да придобием

 

За никого не е тайна, че човек се учи най-добре посредством играта. Затова ескейп стаите не са просто още един начин да се забавляват нашите деца на своето парти. Те са и чудесен начин за детето ви да придобие и нови знания и да развие нови интереси, както и уменията да мислят аналитично, критично и гъвкаво.

 

Възможно е след посещение на тематично парти в ескейп стая, детето ви да започне да се интересува, например, от историята на древните култури или за космоса.

Освен това в ескейп стаите се влиза по групи от по 7 - 10 или повече деца, а самите истории са така изградени, че в решаването на отделните задачи да е необходимо да се включват различни участници, за да може накрая наистина всеки да е допринесъл с нещо. Има и задачи, които са специално разработени така, чеда не могат да бъдат решени само от един или двама, а е необходимо участието на цялата група. Това спомага за подобряването на комуникационните и лидерските умения на малчуганите, което пък ще им е в голяма полза за техния живот в училище, както и за бъдещето.

 

Възрастови ограничения

 

Според изискванията на мястото, играчите могат да бъдат между 7 и 16-годишни, като е възможно да се допускат и по-малки деца. В зависимост от възрастта си децата влизат с или без придружител (аниматор или родител) в ескейп стаята. Препоръчително е групите да са сравнително хомогенни по отношение на възрастта на участниците, за да може игрите да са еднакво интересни за всички и всеки да може да допринесе за задачите.

 

Ако все пак се налага да имаме по-малки деца в ескейп стаята, може сценарият да бъде специално адаптиран така, че и те да могат да вземат участие в намирането на изхода от стаята. Например, може някое важно ключе да бъде сложено на място, например зад шкафа, където само много мъничка длан да може да достигне. Това също трябва да бъде взето предвид при предварителната разработка на сценария.

Клиентите за нас

Ескейп стаите в Лъки Банско ни оставиха незабравим спомен от зимата! Нямаме търпение да си организираме следващата зимна ваканция отново тук с децата!

Рендеви

Беше чудесно приключение! Ние пътуваме много, но досега не сме имали богат опит в бягствата! Благодарение на стаите за бягство в Лъки Банско, всъщност обмисляме да го започнем като хоби!

Тео и Соня

Излязохме за 35 минути! Изключителен адреналин! Специални благодарности на организаторите, декорите и обстановката бяха страхотни!

Декови

Всъщност в стаите има голяма доза анализиране и хитрост. Всяко от приключенията се усеща уникално и имах чувството, че ги играя различно. Не мога да преценя коя стая ми е любимата, но много ми допаднаха определени части и от двете. За съжаление, не мога да ги опиша, без да разкрия част от изненадите (съжалявам!). :)

Ф. Рос

Социални мрежи

Упътване до тук

Банско, Кир Благо Тодев 10
Апартхотел Лъки Банско

N 41° 50.534'
E 023° 29.092 862

Упътване за шофьори

Този уебсайт използва бисквитки за да осигури на потребителите най-доброто обслужване!

Приемам