Three orange dots increasing in size from left to right
През зимен сезон 2023/24 ескейп стаите няма да работят. Съжаляваме за пропуснатите емоции.

Как да се измъкнем от „Ескейп стая“ - съвети от специалисти

Как да се измъкнем от „Ескейп стая“ -  съвети от специалисти

Ескейп стаите не са за хора със слаби сърца. Изискват се амбиция, взаимопомощ, решителност и постоянно действащ ум. Прости умения като наблюдение и общуване могат да бъдат игнорирани, когато напрежението нарасне. Затова, прочетете следния списък със съвети и трикове за надхитряване вескейп стая.

 

Създайте добре работещ екип

 

Игри в големи екипи действат най-добре, когато има високо ниво на комуникация. Не е забавно, когато си в група от 20-на души, които играят със семейство, което е довело децата си, защото стиловете им на игра могат да се сблъскат. Това рядко се случва, но се случва при лоша комуникация и разбиране

 

Не обръщайте внимание   измамни улики

 

Ще се сблъскате с улики, които поднасят лесни стъпки за измъкване, но не се заблуждавайте! В по-голямата част спускащите се таванни плочки и числа написани по предмети, са безсмислени. Разгледайте ги, но не си губете времето.

 

Носете часовникЧасовник в ескейп стая

 

Без телефона си вие нямате представа за времето в стаята. Носете ръчен часовник, за да можете да следите точно колко време ви остава да избягате, или колко време губите за една потенциално безсмислена улика.

 

Бъдете организирани

 

Ще сте много доволни от себе си и своя екип, ако сте организирани от самото начало. Ключовете, предметите и уликите имат свои места - установете организационна структура, която работи за екипа, и се придържайте към нея.

 

Дръжте използваните ключове в ключалката им

 

Един ключ почти никога не се използва повече от веднъж. Оставете го в ключалката му, като знак, че вече е бил използван. Това ще предотврати повторното му използване, ще попречи на някой друг да изпробва друг ключ в ключалката или да заключите обекта, без са искате. В много редки случаи ключът може да се използва повече от веднъж, така че имайте предвид това като краен вариант.

 

Претърсете старателно стаята

Бъдете изключително щателни, когато гледате и търсите, пипайки навсякъде. Трябва да действате,  сякаш рисувате стаята, а не като че ли просто търсите къде сте си оставили телефона. Понякога ключовите предмети могат да бъдат на най-лесните или дори недостъпни на пръв поглед места, като:

 

  • на най-горната лавица на етажерка
  • скрит във вътрешността на книга
  • прибран в джоба на палто
  • зад вратата на шкаф
  • в секретно отделение на пода, стената или рафта
  • прикован върху поддържащ тавана стълб
  • поставен на перваз високо на стената
  • под маси и покривки
  • зад (а понякога и в) картини

 

Разделете местата за търсенеЕскейп стая търсене на улики

 

В самото начало на всяка игра разделете стаята на няколко секции и назначете различни хора да претърсват всяко място за важни предмети. Това ще гарантира, че помещението е внимателно огледано, и ще се предотвратят случаите, когато определени кътове се пренебрегват, а други се повтарят многократно.

 

Ако имате нужда от улика, поискайте я!

 

Помислете: би ли било по-добре да поискате две улики и да победите в ескейп стаята, или да загубите много време, забивайки се в различни пъзели, и да не можете да избягате? Често не може да кажете каква част от стаята ви остава да и ще ви е трудно да прецените колко време ви е необходимо, за да завършите останалите задачите. Не се срамувайте да искате, защото това всъщност, показва мъдрост и умения за добро управление на времето и задачите ви.

 

Използвайте предоставените инструменти

 

Повечето ескейп стаи не изискват използването на външни устройства и предмети, като мобилен телефон, камера, химикал и хартия. В повечето стаи те дори са забранени, освен ако не ви ги предоставят. 

 

Огледайте се и потърсете елементи, които можете да използвате не само като улика, но и да намерите друга. Лазерите и други светлини са силно предпочитани от дизайнерите на ескейп стаите. Ако намерите подозрително равна и празна повърхност, очаквате да има UV лампа, която да светне там.

 

Уведомете целия екип за това, което сте намерили

 

Изглежда очевидно, но групите, които общуват на глас и работят заедно като екип, имат най-голям шанс за успех. Важното, което трябва да имате предвид, е, че общуването трябва да започне в момента, в който часовникът започне да тиктака. 

 

За да не се претоварите, препоръчваме ви да проучите стаята и да се викате един друг, когато намерите нещо: „Намерих пъзел!“ „Ето ключ!“ Съставянето на списък от групи ви позволява да споделяте информация с всички, за да се сведат до минимум шансовете за пропускане на някакво съобщение.

 

Не пренебрегвайте ръководителя на играта 

 

Всички водачи на игри прекарват часове и часове в обучение, за да станат експерти в ескейп стаите. Те знаят отговора на всяко действие в играта. Така че, когато поискате помощ в средата на играта, уликата, която ръководителят ви даде, е стратегически дадена, за да ви помогне в точния момент от играта. 

 

Изберете най-подходящата за вас стаяИзбор на ексейп стая

 

За да се забавлявате най-добре, не забравяйте да изберете стая, за която всички са съгласни. Има различни теми и типове стаи, така че направете вашето проучване коя е най-добрата за вас.

 

Придържайте се към плана

Всички са фокусирани върху това, как да избягат от стаята, но също така трябва да им бъде напомнено как да стане това. Ако вие сте човекът с плана, уверете се, че всички се придържат към него, но също така се опитайте да бъдете гъвкави, защото дори най-добре съставените планове често трябва да се адаптират.

 

Отидете до тоалетната, преди да играете

 

Ще бъдете  заключени в стаята за известно време, така че ще бъде добре да отидете до тоалетната, преди да играете.

 

Практикувайте предварително

 

Как можете да практикувате измъкване от „ескейп стая“?  Заключете се в собствената си стая и се обърнете към интернета. Има много онлайн игри за това и макар  да не ви дават пълeн прилив на адреналин, сякаш сте там, те са отличен начин да практикувате преди истинската игра.

 

Не се страхувайте да загубите

Играта е много по-забавна, когато решавате пъзели искрено и не бързате хаотично да завършите играта. Тези игри могат да бъдат трудни, но и едновременно забавни и изключително удоволетворителни. Насладете се и приемете играта докрай; ще ви е по-забавно!

Клиентите за нас

Ескейп стаите в Лъки Банско ни оставиха незабравим спомен от зимата! Нямаме търпение да си организираме следващата зимна ваканция отново тук с децата!

Рендеви

Беше чудесно приключение! Ние пътуваме много, но досега не сме имали богат опит в бягствата! Благодарение на стаите за бягство в Лъки Банско, всъщност обмисляме да го започнем като хоби!

Тео и Соня

Излязохме за 35 минути! Изключителен адреналин! Специални благодарности на организаторите, декорите и обстановката бяха страхотни!

Декови

Всъщност в стаите има голяма доза анализиране и хитрост. Всяко от приключенията се усеща уникално и имах чувството, че ги играя различно. Не мога да преценя коя стая ми е любимата, но много ми допаднаха определени части и от двете. За съжаление, не мога да ги опиша, без да разкрия част от изненадите (съжалявам!). :)

Ф. Рос

Социални мрежи

Упътване до тук

Банско, Кир Благо Тодев 10
Апартхотел Лъки Банско

N 41° 50.534'
E 023° 29.092 862

Упътване за шофьори

Този уебсайт използва бисквитки за да осигури на потребителите най-доброто обслужване!

Приемам