Three orange dots increasing in size from left to right
През зимен сезон 2023/24 ескейп стаите няма да работят. Съжаляваме за пропуснатите емоции.

10-те най-големи и вълнуващи Ескейп стаи в света

10-те най-големи и вълнуващи Ескейп стаи в света

Стаите на загадките се превърнаха в един от най-вълнуващите начини за разпускане, забавление и провеждане на тийм билдинг у нас и по света.

Към момента подобни стаи работят в доста градове в България, като най-много на брой са в София, Варна, Пловдив, Бургас. Освен в големите градове ескейп стаи предлагат развлечения в Банско и други родни курорти, така че не е трудно да откриете своята стая и да се забавлявате дори и когато сте на почивка.

Но какво прави ескейп стаите толкова популярни и вълнуващи?

Без съмнение историята, която разказват. Защото колкото и пари да са вложени в една escape room, ако няма добра и вълнуваща история, ще си остане поредната от многото стаи за бягства по света.

Защо ви казваме това ли? Ами защото искаме да ви разкажем за някой от най-вълнуващите и популярни ескейп стаи в света и историите, които разказват.

10-те най-големи и вълнуващи Ескейп стаи в света

SECRET ROOMS - Милано

Една от най-интересните и големи ескейп стаи в Европа се намира в Милано.

SECRET ROOMS предлагат няколко вълнуващи игри, най-популярна сред които е „Саботаж”. В рамките на 60 минути екипът трябва да проникне в тайна военна база, да спре изстрелването на ядрена бойна глава и да предотврати началото на Трета Световна Война.

Саботаж” може да се играе едновременно в три стаи и с три отбора. Всеки от отборите е в отделна стая, условията са идентични и всеки отбор се стреми да се справи с ядрената бойна глава и едновременно с това да излезе победител в съревнованието между отборите.

Играта може да се играе от отбори от по двама до 6 човека, а времето, в което трябва да „спасят света” е 60 минути.

Друга много напрегната и вълнуваща ескейп игра, която предлагат от SECRET ROOMS е „Кошмар”.

За да излезе от стаята, отборът трябва да събере петте медальона - въздух, земя, огън, дух и вода, скрити на най-невероятни места в стаята. За да излязат от кошмара и да се върнат в реалността, играчите трябва да работят заедно, да мислят бързо и логично и да се справят за … 60 минути.

Escape plan - Лондон

Escape Plan е креативна игра, действието на която се развива по време на Втората Световна Война. Още с влизането си в стаята, играчите разбират, че се намират в лагер от времето на ВСВ и за да излязат от него трябва да следват стъпките на един човек, който е успял да избяга.

Из целия „лагер” има скрити пъзели, които трябва да бъдат открити и свързани, за да може да бъде открит кода, с който се отваря вратата на лагера. Трудността идва оттам, че в стаята има поставени и много фалшиви следи, които трябва да бъдат открити и пренебрегнати.

От всякъде дебнат опасности… прозорци, през които не можеш да излезеш, въже, по което не можеш да се изкатериш и още куп други фалшиви изходи, които трябва да се игнорират, за да можеш да откриеш изхода от „лагера” за 60 минути.

TeamEscape - Хамбург

Това е една от най-големите ескейп стаи в Германия, която предлага много вълнуващи игри изпълнени с приключения.

Най-популярната игра, която можете да играете е „Галерията”. Вие сте група професионални крадци и трябва да проникнете в частната галерия на богатия колекционер на изкуство - капитан Джо Паркър, за да откраднете най-ценното му притежание.

Капитанът е скрил безценното си съкровище на тайно място и за да успеете да се справите, ще трябва да измислите съвършеното престъпление, да проникнете в частната галерия и да откриете обекта си сред всички останали произведения на изкуството, които се намират там.

Друга много интересна ескейп игра на TeamEscape е „Отвличането”.

Известният учен Хофман работи върху антисерум за лечение от много опасен патоген, с който терористични групи заплашват света. Точно преди да представи доклада от изследванията си, ученият мистериозно изчезва. Разузнавателните служби смятат, че той е бил отвлечен от терористична група, която не иска Хофман да довърши работата си.

Играчите са група от тайни агенти, които трябва да проникнат в дома на Хофман, да открият улики и да открият изчезналия учен.

Формулата „Хофман”

Тази игра е като продължение на „Отвличането”. Терористична организация заплашва да предизвика пандемия с опасен патоген. Ученият Хофман, който е на финалната права за откриването на антисерума е отвлечен от лабораторията си, а светът е изправен пред унищожение. Играчите в тази игра са учени, които трябва да проникнат в лабораторията на д-р Мед, да открият изследванията на Хофман и да довършат работата му, ако искат да спасят света от унищожение.

Escape Hunt - Париж

Ще се превърнете в Шерлок Холмс за един час в парижката Escape Hunt. Ескейп стаята предлага игри със сложни сценарии, които изискват дедукция, съобразителност и отборна игра.

В едната от игрите Crime at the Cabaret Луиз, която е водеща танцьорка в известно кабаре мистериозно изчезва, а шоуто не може да продължи без нея.

Играчите имат 60 минути, за да проследят следите и да открият какво се е случило с Луис, преди аферата да се разкрие от медиите.

Цикълът на Риколети - Тревино

Това е може би една от най-оригиналните ескейп стаи, в които можете да попаднете. Цикълът на Риколети позволява на играчите да се насладят на едно уникално изживяване, което ги потапя в една история, която е разделена на две части. В първата част, отборът се намира във вилата на Риколети, където току-що е извършено убийството на г-жа Риколети. Нейният съпруг, Умберто обвинява за убийството приятелката ѝ Едел и я затваря (заедно с играчите) в стаята за чай. Играчите имат 60 минути, за да избягат от стаята, преди истинския убиец да се е отървал.

Втората част от играта започва, когато играчите успеят да излязат от стаята за чай и трябва да успеят да намерят истинския убиец на хазяйката г-жа Риколети.

Escape Room в Рим

Тайната на Ватикана - игра, напълно подходяща за ескейп стая в Рим, нали? За 60 минути играчите трябва да успеят да разкрият хилядолетна тайна, пазена ревниво от отец Фабио, която ще разкрие истинското лице на Ватикана.

Играта е изпълнена с много препятствия, загадки и решаване на логически задачи. Подобна игра можете да играете в стаята за забавления в Банско, като вместо разкриването на загадките на Ватикана трябва да разкриете тайните на Египет.

Escape Room Challenge - Далас, Тексас

Обир в открито море” е една от най-вълнуващите и забавни ескейп игри, в които можете да се пробвате.

Капитан Блекбърд открива, че крадци са проникнали на борда на кораба му и са откраднали една от картите му за съкровища, докато той и екипажа му се били на сушата. Опасявайки се, че крадците ще опитат отново да докопат истинската карта, капитана поставя на различни места „уловки” и фалшиви следи, които да объркат крадците.

Играчите трябва да се върнат на кораба и да открият истинската карта за съкровището за 60 минути, ако не искат капитана да ги хване и да ги изхвърли в морето.

Roomescape - Стокхолм

Roomescape разполага със 7 различни стаи, които се различават по теми и сложност на игрите.

Сред най-популярните игри, които предлагат от Roomescape е Зодиакалният убиец.

Вие и вашият екип сте заловени от зловещия зодиакален убиец и трябва да успеете да се освободите от неговия плен и да избягате, ако не искате да сте следващите на масата за аутопсии.

TameOut - Лондон

Една от най-вълнуващите игри на TameOut е Mission Breakout. Действието се развива през 1940 година по време на ВСВ. В изоставена лондонска метростанция се помещава отдел за дешифриране на нацистки съобщения и Уинстън Чърчил ви моли да дешифриране спешно нацистки код, за да спасите света.

Има още много вълнуващи и интересни ескейп стаи по света и в страната, но ние ви представихме нашата скромна класация на 10-те най-вълнуващи стаи на загадките.

Клиентите за нас

Ескейп стаите в Лъки Банско ни оставиха незабравим спомен от зимата! Нямаме търпение да си организираме следващата зимна ваканция отново тук с децата!

Рендеви

Беше чудесно приключение! Ние пътуваме много, но досега не сме имали богат опит в бягствата! Благодарение на стаите за бягство в Лъки Банско, всъщност обмисляме да го започнем като хоби!

Тео и Соня

Излязохме за 35 минути! Изключителен адреналин! Специални благодарности на организаторите, декорите и обстановката бяха страхотни!

Декови

Всъщност в стаите има голяма доза анализиране и хитрост. Всяко от приключенията се усеща уникално и имах чувството, че ги играя различно. Не мога да преценя коя стая ми е любимата, но много ми допаднаха определени части и от двете. За съжаление, не мога да ги опиша, без да разкрия част от изненадите (съжалявам!). :)

Ф. Рос

Социални мрежи

Упътване до тук

Банско, Кир Благо Тодев 10
Апартхотел Лъки Банско

N 41° 50.534'
E 023° 29.092 862

Упътване за шофьори

Този уебсайт използва бисквитки за да осигури на потребителите най-доброто обслужване!

Приемам