Three orange dots increasing in size from left to right

Разбийте скуката с екшън

Разбийте скуката с екшън

Развлекателният бизнес е много динамичен, но ескейп стаите вече няколко години - откакто се появиха, се задържат с много голям успех. Те веднага се разпространиха по цял свят и станаха популярни сред всички кръгове в обществото.

В ескейп стаите играят млади, по-възрастни, приятели, семейства, фирмени екипи от всевъзможни браншове. Сюжетите в тези пъзел стаи - приключенски или криминални, са безкрайно разнообразни и могат да бъдат от най-различни епохи. При това обстановката винаги е съвсем реалистична.

Изживяванията на играчите пораждат естествени, истински и силни емоции, играта ги увлича и те реагират спонтанно като в реален екшън. По този начин тези пъзел стаи привличат хора, които искат да се отърсят от еднообразието на всекидневието, да разчупят рутината, да вдигнат адреналина с интересни преживявания.

Отборите са от двама до шест човека, които сами са се подбрали да бъдат екип в играта. Те биват заключени в стаята и имат един час да намерят пътя към изхода, за да избягат. В тази си задача те попадат в множество перипетии, срещат мистерии, загадки, следи за подсказване.

Успехът идва, ако съумеят да подредят "пъзела" от верни решения, затова екейп стаите се наричат и пъзел стаи. Известни са и с други наименования, като например стаи със загадки. 

В стаите всичко е логическо мислене, няма нужда от физическа мощ и умения. Нито пък от тясна професионална квалификация - например да сте компютърни специалисти, за да играете в стаята "Хакер" на Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс 5 звезди.

Логическото мислене е необходимо за подредбата на "пъзела". За да се получи обаче, преди това ще е в помощ наблюдателността и бързата реакция при поява на изненадите, за да изведете отделните части на "картинката".Катинар в стаята Хакер | Escapebansko.bg

Добре е да имате усет за пространството, защото един от капаните на мистериите и загадките е да объркате посоките. В помощ ще е и ориентацията във времето, защото при екшъните в стаите един час минава много бързо и неусетно.

Всичко това няма да е лесно за сам човек, а и няма да е интересно, колкото ако споделите емоцията с други. Затова се играе на отбори. Така не е трудно, защото задачите от само себе си "се разпределят" - хората се вживяват и всеки дава приноса си от това, което умее.

Не случайно стаите пъзели са много популярни сред работодателите за тиймбилдинг. Общата игра сплотява неформално екипа. Освен това обаче при спонтанните реакции често някои от служителите проявяват качества, които шефовете не са и подозирали, а са ценни за работата.

При всичко това не бива да се забравя, че стаите със загадки са просто развлечение, игра, подходяща за всички, включително и за деца. Даже и за малчугани - стаята "Египет" - втората ескейп стая в Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс 5 звезди, е подходяща и за над 6-годишни деца, като е първата такава в България.

Ако се притеснявате, че ще бъдете заключени, то е напразно. В стаята постоянно ще бъдете наблюдавани чрез камери от организаторите и ако някой пожелае да излезе - по което и време на играта да бъде, ще му се отключи и той ще излезе. Решение на останалите е дали да продължат, или да прекъснат играта.

Което почти не се случва, а ако се случи, обикновено е заради някои от заболяванията или фобиите, за които организаторите винаги предупреждават, но играчът не се е съобразил - например клаустрофобия.

Накратко - във вашите ръце е да изживеете нещо интересно, вълнуващо, различно от всекидневието. Опитайте и ще Ви хареса!

Клиентите за нас

  Здравейте, преди 4 дни бяхме гости на Ескейп стаите Ви и успяхме да надхитрим стаята на Хакера. Не можем да не споделим, че играта беше трудничка, вдигна ни адреналина, бяхме притиснати от времето и трябва да мислим доста ловко. Е, успяхме да победим стаята и да си изкараме повече от прекрасно. Един различен начин да прекараш един час със семейството. Браво на екипа!

Триото

Пичове браво! Стартирахте страхотно и тази година. Миналата пак бяхме с колегите в Ескейп стаите в Лъки Банско, но тази година беше още по-зрелищно. Поздравления за декора, за пъзел елементите, за сложността на игрите. 

Ивелин Караиванов

Бих казал, че нивото е доста добро! Огромен плюс към атракциите на хотела!

Георги С.

Супер забавно място! Всъщност, това ни е втората ескейп стая в живота и поне засега можем да твърдим, че и най-добрата! :)

Герчеви

Социални мрежи

Упътване до тук

Банско, Кир Благо Тодев 10
Апартхотел Лъки Банско

N 41° 50.534'
E 023° 29.092 862

Упътване за шофьори

Този уебсайт използва бисквитки за да осигури на потребителите най-доброто обслужване!

Приемам